• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 VAN - 05 Temmuz Salı Van yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

VAN HAVADİS GAZETESİ: "Sizin Suya İhtiyacınız Yok!" 
(GABB) ve Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi`nin (DİSKİ) ortaklaşa düzenlediği `Başka Bir Su Politikası İçin Kapasite Geliştirme Atölyesi`nin ilki Van`da başladı.

 

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, "Van`a gelen su miktarı kadar suyumuz Van Gölü`ne akıyor. Biz belediye olarak 2 yıldan beridir bu suyun kente getirilmesi konusunda bir çalışma yapıyoruz. Bunun için su analiz raporu ve raporlar hazırladık. Bu suyun bize tahsis edilmesi için merkezi hükümete başvurmamıza rağmen, sürekli raporumuz bölge müdürlüğü, genel müdürlük ve diğer kurumlar arasında top gibi dolaştırılıyor. Ankara`da yaşayan bir vatandaş Van`daki 500 bin insanın kaderini belirleyebiliyor. Burada bulanan 500 bin insan su ihtiyacını tespit edemiyor, ama oradaki bir vatandaş `sizin suya ihtiyacınız yok` diyor. Diyorlar ki `Biz 2020 yılına kadar Van ile ilgili bir rapor hazırlamışız sizin suyunuz size yeter" diye konuştu. Açıklamaların ardından atölye çalışmaları devem etti.

 

VAN SESİ GAZETESİ: "Vali Karaloğlu, Vanlı işadamlarıyla kahvaltıda buluştu" 
Vali Münir Karaloğlu, Antalya`dan gezi amaçlı aileleriyle birlikte kente gelen Vanlı işadamlarıyla kahvaltıda buluştu. 
 

Antalya Van Kültür ve Dayanışma Vakfı`nın organize ettiği Vangölü Havzası gezi programına aralarında işadamı, bürokrat, kamu görevlisi ve yerel basından oluşan 95 kişi katılıyor.

 

MEDYA VAN: "Van`da iki katlı ev kilise oldu!" 
Van`da yaşayan Hıristiyanların kullandığı ev, Van Belediyesi tarafından verilen izinle kilise olarak ibadete açıldı.

 

Ortadoğu ülkelerinden gelip Van`da kalmak zorunda kalan Hıristiyanlar, yaklaşık 7 yıldır Cumhuriyet Mahallesi`nde bulunan 2 katlı bir evde ibadet ediyorlardı. Hıristiyanlar ibadet için kullandıkları evi resmi olarak kullanmak amacıyla 2007 yılında Van Belediyesi`ne `dini ruhsat tahsisi` için müracaat etmişti. Van Belediyesi tarafından cemaatin talebi kabul edilerek, `dini tahsis ruhsatı` verildi. Cumhuriyet Mahallesi`nde bulunan 2 katlı eve `Van Kilisesi` tabelası resmen asıldı.

 

VANTV HABER: "Tırpancılar iş bekliyor" 
Mevsimlik işçiler iş bekliyor, bunların başında da tırpancılar geliyor. Ağrı`dan ve Van`ın ilçelerinden merkeze gelen tırpancılar iş bekliyor. Çay ocaklarında kendilerini almaya gelecek tarla sahiplerini bekleyen tırpancılar, yaklaşık 15-20 gün çalıştıktan sonra evlerine dönüyorlar. Çantaları ve tırpanları ile bekleyen tırpancılar, güne 65 iler 70 lira arasında yevmiye ile çalışıyorlar. 

Murat Dalgın - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir