• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Camilerin giderlerinin devlet tarafından karşılanması talebi devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elektrik faturalarındaki yüksek artışlar halkı isyan ettirirken, hükümet tarafından cemevleri, dernek ve vakıflarla ilgili düzenleme yapılacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; cemevleri, dernek ve vakıfların yüksek gelen elektrik faturaları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması talimatını verdi.

Elektrik fiyatlarına yapılan fahiş zamların ardından cemevleri, dernek ve vakıfların yüksek gelen elektrik faturaları ile ilgili yeni bir düzenleme kararını İLKHA’ya değerlendiren cami cemaati devlete seslenerek camilerden başta elektrik, doğal gaz ve diğer giderlerden ücret almamaları çağrısında bulundu.

Müslümanların ibadet yerleri olan cami, mescid gibi yerlerin kutsal ve Allah’ın evi olduğunun altını çizen cami cemaati, her ay elektrik faturalarının cemaatten toplanmasının devlet için büyük bir eksilik olduğunu vurguladılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın cemevleri, dernek ve vakıfların elektrik ücretleriyle ilgili verdiği talimata Allah’ın evi olan camilerin de eklenmesi gerektiğini belirttiler.

Camiler Allah’ın evi olduğunu bu nedenle devletin hiçbir şekilde camilerden ne elektrik, ne doğal gaz gibi hiçbir şeyin ücretini almaması gerektiğini vurgulayan Ahmet Sabur şunları söyledi:

“Camilerin elektrik, doğal gaz ve diğer giderlerinin ücretsiz olmasını istiyoruz. Cami Allah’ın evi ve Müslümanların ibadethanesidir. Herkes camide ibadet ve duasını yapıyor. Camilerin elektrik faturaları cami cemaatinden toplanıyor. Camilerin elektrik faturalarını cemaat kendi arasında toplamaya çalışıyor ama yetersiz. Devlet cemevlerine elektriğin bedava olacağını açıkladı. Devletten camilerin elektriği tamamen bedava olmasını talep ediyoruz.”

“Cami giderlerinin tümü devlet tarafından karşılanmalı”

Ahmet Sabur

Elektrik faturalarının cami cemaatinden toplanmasının devlet için büyük bir ayıp olduğunu ifade eden Mehmet Kaçmaz camilerin cem evlerinden daha kutsal olduğunun altını çizdi.

Mehmet Kaçmaz

Kaçmaz, “Camilerden elektrik ücreti alınmaması lazım, Camilerin elektrik, doğal gaz ve diğer giderlerini tamamen devlet karşılaması gerekmektedir. Çünkü camilerde para toplanamıyor. Cami imamları bu durum karşısında çok mahcup duruma düşüyor. Hatta bazı camiler bu yüzden dolayı karanlıkta kalabiliyor. Camiler cemevlerinden daha kutsaldır. Cemevi kutsalsa cami daha kutsal, çünkü cami Allah’ın evidir. Bu nedenle devlet camilerin elektrik faturalarını tamamen karşılaması gerekir.”

“Camilerden elektrik ücreti tamamen alınmasın”

İsmail Yakut

Camilerden elektrik ücretinin tamamen alınmaması gerektiğini belirten İsmail Yakut, “Her Cuma ve namaz vakitlerinde camideyim. Caminin elektrik faturası her geldiğinde cemaatten toplansın diyorlar. Cami cemaati yardımcı oluyor ama yetersiz kalıyor. Böyle olunca sürekli cemaatten para toplanma ihtiyacı oluyor ve bu da sürekli olunca cemaat de mahcup oluyor. Devlet nasıl başka ibadet yerlerinin elektrik ücretini karşılıyorsa camilerin de elektrik faturalarını tamamen karşılaması gerekir. Devlet camilerden elektrik ücreti alırsa zarardan başka bir şey elde etmez. Bu nedenle hükümet camilerden elektrik ücretini tamamen alınmaması gerekiyor.” diye konuştu.

Bahattin Özdemir

Cami cemaatinden Bahattin Özdemir, “Camilerin sorunlarından biri de elektrik faturalarıdır. Camilerin elektriğinin bedava olması gerekiyor. Camilerden elektrik ücreti alınmazsa devlet için de daha iyidir. Çünkü camiler Allah’ın evidir. Devlet, cemevlerinin elektrik ücretlerini karşılayacağını açıkladı. Cami cemaati olarak camilerden tamamen elektrik ücretinin alınmamasını istiyoruz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir