• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
Üsküdar'daki zincir marketlerde "KDV denetimi" yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı’nın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, yüzde 8 KDV oranına tabi ürünlerin yer aldığı listede bulunan gıda maddeleri, KDV oranının yüzde 1 olduğu, 1 sayılı listeye dâhil edildi.

Buna göre yüzde 7 olarak fiyatlara yansıyacak KDV indirimi bugün itibarı ile uygulanmaya başlarken, temel gıda ürünlerinde KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e indirilip Ticaret Bakanlığı indirimin fiyatlara yansıması için denetimlerini sıkılaştırma kararı aldı.

Üsküdar Belediyesi bu kapsamda, hükümetin temel gıda ürünlerine getirdiği %7'lik KDV indirimi kapsamında zincir marketlerde denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde ürünlerin etiket, raf ve kasa fiyatları karşılaştırılmalı olarak kontrolden geçirildi.

Denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

Üsküdar Belediyesi Zabıta Amiri Salih Akbulut

Yapılan denetlemelerle ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Üsküdar Belediyesi Zabıta Amiri Salih Akbulut, "Halkımızın daha ucuz ürüne ulaşmasını sağlamak adına özellikle zincir marketler olmak üzere ekiplerimiz devamlı sahada denetimlerini yapmaktadır. Usulüne uygun satış yapmayan, fahiş fiyat uygulayan işyerleri ile ilgili gerekli yasal işlemler tarafımızca takip edilmekte aynı zaman İl Ticaret Müdürlüğü'ne konuyla ilgili raporlar tanzim edilerek gönderilmektedir. KDV inmeden öncede aynı şekilde fahiş fiyat ile ilgili denetimlerimiz vardı. Bu konuyla ilgili gerek belediyemiz bünyesinde gerekse İl Ticaret Müdürlüğü vasıtasıyla yasal işlemler yapılmaktadır. Vatandaşımız bu durumla karşılaştığında, İl Ticaret Müdürlüğü'ne, Ticaret Bakanlığı'na; resmi internet sitelerinden, Üsküdar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne şikâyetini bildirebilir. Ekiplerimiz bu konuyla ilgili gerekli incelemeyi yapacaktır. Ekiplerimiz rutin olarak denetimlerine devam etmektedir. Bu sadece bugüne mahsus bir konu değildir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir