• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Bakan Özer'den Öğretmenlik Meslek Kanunu açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te “İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı”na katılmak, bir dizi ziyaretler ve okul açılışlarına katılmak üzere Gaziantep’e gelen Bakan Özer, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dün gece saatlerinde havayolu ile kente gelen Bakan Özer’i Gaziantep Havalimanında Vali Davut Gül ve il protokolü üyeleri karşıladı.

 

Kentteki temasları kapsamında ilk olarak Gaziantep Valiliğini ziyaret eden Bakan Özer’i Vali Gül karşıladı.

Valilik ziyaretinde eğitime yüz yüze eğitim ve önceki gece itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Özer, “Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği' taslağını dün tüm kamuoyu ile paylaştıklarını ifade etti.

“Tüm sınıfları kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır”

60 yıllık özlemin sona erdiğinin altını çizen Özer, “7 Şubat’ta başlamış olduğumuz ikinci döneme yine yüz yüze aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığımızın ve sağlık bilim kurulunun önermiş olduğu kriterleri yerine getirerek bu dönemi de yüz yüze eğitim olarak nihayetlendireceğiz. Bugün itibariyle Covid-19 salgını ya da teması dolayısıyla tüm sınıfları kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır. Okullarımız her türlü tedbiri alarak bu süreçten de başarılı bir şekilde çıkacaktır.” dedi.

“Özel eğitimli öğrencileri bu dönem devam zorunluluğundan muaf tutacağız”

Kronik rahatsızlığı olan ve her kademede özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin salgın nedeniyle okullara erişimi ile ilgili sıkıntıları olduğu yönünde şikayetlerin geldiğini ifade eden Özer, “Dolayısıyla kronik hastalığı olan ve bunu sağlık belgesi ile belgelendiren öğrencilerimizi ve her kademede özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizi bu dönem devam zorunluluğundan muaf tutacağız. Devam mecburiyetleri olmayacak.” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliğine son şeklini vererek uygulamaya başlayacağız”

Bakan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı yönünden dün çok tarihi bir gündü. 60 yıllık özlem olan Öğretmenlik Meslek Kanunu 7354 Sayılı Kanunla ilk defa yasalaşmış ve yürürlüğe girmiş oldu. Desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza en içten şükranlarımı sunuyorum. Öğretmenlik meslek kanunu uygulanması ile ilgili yönetmeliği de hazırladık ve tüm eğitim paydaşlarımızın görüşüne açtık. 15 Mart tarihine kadar tüm STK’lardan, öğretmenlerden, eğitimcilerden gelen görüşlere göre Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliğine son şeklini vereceğiz ve uygulamaya başlayacağız. Bu kararın tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Gaziantep için müjdelerimiz olacak”

Eğitim çalışmaları kapsamında sahada olduklarını anımsatan Özer, “Tüm arkadaşlarımızla sahadayız. Geçen hafta İstanbul sonrasında Konya sonra Ordu iline gittik. Sahada sorunları görmek o sorunları çözmek ve eğitim kalitesini arttırmak için tüm ekip arkadaşlarımızla gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Bugün de Gaziantep’teyiz. Gaziantep’teki eğitimin seviyesini çok daha yukarılara çıkartmak için bir toplantı yapacağız. Son dönemlerde Gaziantep’ten çok güzel haberler alıyoruz. Eğitimin tüm kademeleri ile ilgili burada birlik ve beraberlik var. Bu süreci yürüten Sayın Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz arsa temin edilmesinden okulların tüm ihtiyaçlarının giderilmesine kadar her zaman bize destek oluyorlar. Abdulhamit bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Sorunların çözümü konusunda sürekli istişarelerde bulunduk. Bu toplantıda Gaziantep’in eğitimde geldiği konumu, yapılması gerekenleri görüşeceğiz. Toplantı sonrasında Gaziantep için müjdelerimiz olacak.” diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir