• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 BATMAN - 05 Temmuz Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Hâkimiyet Gazetesi; ``DİKA ve BM İşbirliği İle Kırsal Yatırım Eğitimi" 
Ajans uzmanları 27 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında BM gıda ve tarım teşkilatı (UNFAO) uzmanlarınca gerçekleştirilen Rural Invest (Kırsal Yatırım) eğitimine katıldı. 
"Evinde Ölü Bulundu" 
Kısmet Mahallesi Yunus Emre Caddesi No: 109`da ikamet eden evli; ancak çocuğu olmayan Mehdi Çelik (40) adlı vatandaş evinde ölü bulundu. İki ay önce kalp krizi geçiren Çelik`in evde tek başına bulunduğu ve kahvaltısını hazırladığı ya da kahvaltı yapacağı sırada kalp krizinden öldüğü sanılıyor. Hayatını kaybeden vatandaşın eşinin birkaç günlüğüne akrabalarının ziyarete gittiği ve son birkaç gündür Çelik`in evde tek olduğu öğrenildi.

 

Medya Gazetesi; "Evinde Ölü Bulundu" 
Evde kimsenin olmadı zamanda kalp krizi geçiren şahıs evinde ölü bulundu. Batman Kısmet Mahallesi Yunus Emre Caddesi No: 109`da ikamet eden evli; ancak çocuğu olmayan Mehdi Çelik (40) adlı vatandaş evinde ölü bulundu. 
" İntihar Yaşı 11`e İndi" 

Son günlerde intihar vakalarının arttığı kentte, intihar ettiği iddia edilen 11 yaşındaki kız çocuğu yaşamına son verdi. Girdiği bunalım sonucu intihar ettiği iddia edilen 11 yaşındaki kız çocuğu yaşamına son verdi. Olay Gercüş ilçesine bağlı Yemişli köyünde meydana geldi. H. Ş. (11) adlı kız çocuğu henüz belirlenemeyen bir nedenle kendisini iple evlerinin tavanına asarak intihar etti. H. Ş` nin ailesi tarafından asılı bulunmasının ardından, olay yerine gelen jandarma ekipleri, cenazeyi otopsi yapılmak üzere Batman`a gönderdi.

 

Pusula Gazetesi; " Engelli Kız Çocuğu İntihar Etti İddiası" 
Gercüş`te henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı bunalıma giren 11 yaşındaki engelli kız evin tavanına astığı ipi boynuna geçirerek intihar etti. 
" 40 Yıl Önce Ayrıldıkları Köylerine Geri Döndüler" 
Gercüş ilçesine bağlı Kaynarca köyünde 40 yıl önce kan davası yüzünden köyden ayrılmak zorunda kalan 3 amca çocuğu 85 yaşındaki Ahmet Yılmaz, 80 yaşındaki Nezir Yılmaz ve 85 yaşındaki Mehmet Yılmaz aradan geçen 40 yıllık zaman zarfından sonra, ilk defa köylerine geri gelerek yakınları ile hasret giderdi. Kan davalıları ile barışan Yılmaz ailesi köylerine geri dönmenin sevincini yaşadı.

 

Doğuş Gazetesi; "Evinde Ölü Bulundu" 
Kısmet Mahallesi Yunus Emre Caddesi No: 109`da ikamet eden evli; ancak çocuğu olmayan Mehdi Çelik (40) adlı vatandaş evinde ölü bulundu. İki ay önce kalp krizi geçiren Çelik`in evde tek başına bulunduğu ve kahvaltısını hazırladığı yada kahvaltı yapacağı sırada kalp krizinden öldüğü sanılıyor. Hayatını kaybeden vatandaşın eşinin birkaç günlüğüne akrabalarının ziyarete gittiği ve son birkaç gündür Çelik`in evde tek olduğu öğrenildi. 
"Ehliyet Sınavına Başkasını Soktu" 
Hafta sonları düzenlenen ehliyet sınavında, yerine başkasını soktuğu belirtilen kişiler yakalandı.

 

Mezopotamya Gazetesi; "Fıkıh Sınavı Heyecanı" 
Batman Bilge-Der tarafından tertiplenen Ödüllü Fıkıh Sınavı, bayanlara ve erkeklere ayrı ayrı olmak üzere iki ayrı seansta gerçekleştirildi. Batman`da Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerinden Bilge-Der tarafından tertiplenen Fıkıh Sınavı gerçekleştirildi. Saat 10.00`da Sena Düğün Salonu`nda gerçekleştirilen sınava, tatil mevsimi olmasına rağmen katılım oldukça fazlaydı. Bayanlar ve erkekler için iki ayrı seansta düzenlenen sınav, saat 10.00`dan 12.00`a kadar erkeklere, saat 13.00`ten 15.00`e kadar ise bayanlara yönelik yapıldı.

 

Batman Postası Gazetesi; "Evinde Ölü Bulundu" 
Kısmet Mahallesi`nde tek başına yaşadığı ifade edilen bir vatandaş evinde ölü olarak bulundu. Kısmet Mahallesi`nde tek başına yaşadığı ifade edilen bir vatandaş evinde ölü olarak bulundu. Kısmet Mahallesi Yunus Emre Caddesi No: 109`da ikamet eden Mehdi Çelik (40) adlı vatandaş evinde ölü bulundu. İki ay önce kalp krizi geçiren Çelik`in evde tek başına bulunduğu ve kahvaltı yaptığı sırada kalp krizinden öldüğü sanılıyor. Hayatını kaybeden vatandaşın eşinin birkaç günlüğüne akrabalarının ziyarete gittiği ve son birkaç gündür Çelik`in evde tek olduğu öğrenildi. Akrabalarının fark etmesiyle öldüğü anlaşılan Çelik`in otopsi işlemlerinin ardından ölüm nedeninin öğrenileceği kaydedildi.

 

Batman Gazetesi; "Engelli Kız İntihar Etti..." 
Gercüş ilçesinde bunalıma girdiği öne sürülen 11 yaşındaki engelli kız kendini asarak intihar etti. Olay, Gercüş ilçesi Yemişli köyünde meydana geldi. Sağ tarafından felçli olan 11 yaşındaki H.Ş. evlerinin yanında bulunan harabe bir evde kimsenin olmadığı bir vakitte çamaşır ipi ile kendini asarak intihar etti. Köylü çocukların durumu fark etmesiyle olay ailesine ve sonrasında Jandarmaya bildirildi. Jandarmanın olay yerinde yaptığı gerekli incelemenin ardından, genç kızın cenazesi, Gercüş Devlet hastanesine oradan da otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli tıpa gönderildi. 11 yaşındaki kızın girdiği bunalım sonucu intihar ettiği öne sürülürken, Jandarma olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

 

Çağdaş Gazetesi; "Evinde Ölü Bulundu" 
Kısmet Mahallesi Yunus Emre caddesinde oturan 40 yaşındaki Mehdi Çelik, evinde ölü bulundu. Çocuğu olmayan Çelik`in evde tek başına bulunduğu ve kahvaltısını hazırladığı ya da kahvaltı yapacağı sırada kalp krizinden yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. Eşinin akrabalarının ziyarete gittiği ve Mehdi Çelik`in evde tek olduğu öğrenildi. Akrabalarının eve gelmesiyle fark ettiği anlaşılan Çelik`in otopsi işlemleri yapıldı.

M. Sıddık Demir-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir