• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...
Yüz binler O’nun (s.a.v.) için yarıştı  BU SINAVIN KAYBEDENİ YOK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen Siyer Yarışması, dün düzenlendi. Türkiye genelinde, 77 il merkezi ile 260 ilçede düzenlenen Siyer Yarışması'na 7'den 70'e her yaştan yüzbinlerce kişi katıldı. Yarışma, 77 il merkezi ile 260 ilçede olmak üzere Türkiye genelinde 337 merkezde yapıldı. Sabahın erken saatlerinde yarışmaya girecekleri okullara gelen adaylar, getirmiş oldukları kitaplara son kez göz atarak heyecanla salonlara alınmayı bekledi. Saat 11.00’de başlayan ve 12.30'da sona eren Yarışma'ya kadın ve erkekler ayrı salonlarda katılım gösterdi. Yarışma'nın 1 ve 2. kategorisinde 60 soru için 90 dakika, 3 ve 4. kategoride ise 75 soru için 90 dakika süre tanındı. Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından, sınava gireceklere, sınıflarında sınav ile ilgili kurallar okundu. Küçük çocuklara ve yaşlılara optik kâğıdını doğru bir şekilde doldurmaları için görevlilerce yardım edildi. Saat 11.00'de yarışmanın başladığını belirten zilin çalmasıyla birlikte yarışma heyecanı başladı.

YÜZ BİNLER SINAV HEYECANINI YAŞADI

İstanbul'da Avrupa Yakası'nda 27, Anadolu Yakası'nda da 10 olmak üzere toplamda 37 farklı merkezde düzenlenen Siyer Yarışması'na her yaştan on binlerce kişi katıldı. Ankara'da 7'den 70'e her yaştan katılımın olduğu Yarışma'da, kadın ve erkekler için ayrı sınıflar belirlendi. Bursa’da 20 okulda yapılan yarışmaya 10 bin üzerinde kişinin başvurduğu öğrenildi. Şanlıurfa'da ödüllü Siyer Yarışması yoğun katılımla gerçekleşti. Şanlıurfa genelinde 160 okulda gerçekleştirilen Yarışma'ya 27 bin 650 kişi katıldı. Hava sıcaklığının eksi 15 dereceyi bulduğu Ağrı'da, binlerce yarışmacı zor koşullar altında sınava iştirak etti. Malatya'da ise baharı andıran havada, binlerce kişi 6 okulda Yarışma için ter döktü. Şırnak'ta yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı Yarışma, 67 okulda gerçekleştirildi. Batman genelinde ise 86 noktada 15 bin kişi Siyer Yarışması'nın heyecanını yaşadı. Van merkezde olduğu gibi kırsal mahallelerde de sınav heyecanı yaşandı.

PEYGAMBER SEVDASI ENGEL TANIMADI

Adıyaman'da "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen 1001 ödüllü Siyer Yarışması'na katılan öğrenciler yarışma için hazırlanan kitabı defalarca okuduklarını ifade etti. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarına rağmen Bitlis merkez ile 6 ilçe, bir belde ve 4 köy olmak üzere toplam 17 noktada gerçekleştirilen yarışmaya, 7'den 70'e her yaştan binlerce kişi katıldı. Çocukları Siyer Yarışmasına katılan veliler, Yarışma'da emeği geçen herkese teşekkür etti. Siyer Yarışmasına giren çocuklar ve gençler ise amaçlarının, Hazreti Muhammed'i daha yakından tanımak, öğrenmek ve yaşamak olduğunu dile getirdi. Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan birçok Suriyelinin de yarışmaya katıldığı gözlendi.

SİYER YARIŞMASINA KARANTİNADA KATILDILAR

Peygamber Sevdalıları Vakfının 11'incisini düzenlediği "Siyer Yarışmasına" Kovid-19 salgını nedeniyle okullarda katılamayan öğrenciler evlerde yarışmaya katıldı. Kendileri için önemli olanın Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) hayatını öğrenmek olduğunu belirten öğrenciler Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın kendilerine sağladı kolaylıktan dolayı teşekkür etti. Adıyaman'da "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen 1001 ödüllü Siyer Yarışmasına katılan öğrenciler yarışma için hazırlanan kitabı defalarca okuduklarını ifade ettiler. Babası karantinada olduğu için dışarı çıkamayan 6'ıncü sınıf öğrencisi Fethi Serdar Safvan, "Kitabı iki defa okudum. Siyer Yarışmasına ilk defa katılıyorum. Ailecek karantina da olduğum için yarışmaya evden katılacağım. Peygamber Sevdalıları Vakfını aradım onlara durumu ilettim. Onlarda bana yardımcı oldu kendilerine teşekkür ediyorum." dedi. Dördüncü sınıf öğrencisi Ahmet Esat Erdinç ise karantinada olduğundan dolayı sınava evde girmek zorunda olduğunu belirterek, "Benim esas amacım Peygamberimizin (s.a.v.) hayatını öğrenmektir. Ailece karantinada olduğum için okula gidemedim. Yetkililer kitapçığı bana getirdiler kendilerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.  

YARIŞMA'NIN ÖDÜLLERİ

  1. Kategori: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, akıllı bileklik ve saat gibi toplamda 400 ödül.
  2. Kategori: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, drone ve teleskop gibi toplamda 600 ödül.
  3. Kategori: Dizüstü bilgisayar, çeyrek altın, tablet, drone ve teleskop gibi toplamda 150 ödül.
  4. Kategori: Dizüstü bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın ve kol saati gibi toplamda 150 ödül olacak. (İLKHA)

Peygamber Sevdalıları Sözcüsü Oğraş:

HEDEFİMİZ HAZRETİ MUHAMMED'İN HAYATININ ÖĞRENİLMESİDİR

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Yarışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

DİYARBAKIR

Düzenlenen yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Vakıf Sözcüsü Oğraş, "2012'den bugüne kadar 'O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla yaptığımız Siyer Yarışmamız bugün itibariyle son buldu. Bu sene de gayet güzel bir katılım oldu. 77 İl ve 260 ilçe olmak üzere 337 merkezde yarışma yapıldı. 7'den 70'e kadını ve erkeğiyle yarışmaya bir katılımın olduğunu gördük." dedi. "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak vesile olduğumuz böyle bir yarışma gerçekten mutluluk vericidir." diyen Oğraş, "Bu yıl 200 binin üzerinde katılım oldu ve sonraki yıllarda bunu daha da ilerletmeye çalışacağız. Böyle bir sınavı Türkiye genelinde yapmak gerçekten zor bir süreç. Elbette bunun sınav ve soru hazırlığı, kitapçıkların basımı ve dağıtımı, güvenli bir şekilde okullara ulaştırılması ve eğitimci arkadaşlarımızın bu süreci sağlıklı bir şekilde yürütmesi süreçleri gerçekten zor." ifadelerini kullandı.

 

Yarışmayı düzenlemelerindeki amaçlarına da değinen Oğraş, "Yarışmadaki temel hedefimiz özellikle halkımızın Peygamberimizin (s.a.v.) hayatını öğrenmeleri ve her sene elde ettikleri bilgilerle kendi hayatlarına uygulama gayemiz var. Bunun yanı sıra gençlerimiz bu vesileyle her yıl kitap okuma alışkanlığını elde etmiş oluyorlar. Güzel bir gün ve havada yarışmamızı tamamlamış bulunmaktayız. Rabbim hayırlı kılsın inşallah. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim." şeklinde konuştu. Siyer Yarışmasının sonuçlarıyla ilgili sürece de değinen Oğraş son olarak şu ifadeleri kullandı: "Yarışmanın sonuçlarının açıklanması rutin olarak bir hafta veya 10 gün sonradır. Yarışma sonrası itirazların değerlendirilmesi sürecinin ardından neticeler açıklanır. Ödüllü olan bu yarışmamızda dereceye girenler il koordinatörlüklerimiz bünyesinde bilgilendirilerek hediyeleri verilecektir." (İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir