• DOLAR 32.592
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2411.99
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 BİNGÖL - Bingöl`de 05 Temmuz 2011 Salı günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle: 

 

Bingöl Olay Gazetesi: Solhan Devlet Hastanesi`ne eczacı atandı 
Daha önce Bitlis Adilcevaz Onkoloji Hastanesi`nde eczacı olarak görev yapan Özgür Seymen, Solhan Devlet Hastanesi`ne atandı. 

Solhan Devlet Hastanesi`nde ilk eczacısı olarak atanan Özgür Seymen`in sözleşmeli olarak görev yaptığı Bitlis Adilcevaz Onkoloji Hastanesi`nden Solhan Devlet Hastanesine kadrolu olarak atandığı öğrenildi. 

Bingölün Sesi Gazetesi: Gözler kabineye çevrildi 
60. hükümette devlet bakanı olarak başarılı bir performans sergileyen AK Parti Bingöl milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz`ın Başbakan R.Tayyip Erdoğan`ın "Ustalık dönemi" olarak nitelediği ve yarın açıklanması beklenen 61. hükümet listesinde de görev alması bekleniyor. 

 

Bingöl Kent Haber Gazetesi: 5 İlde 310 Lösemi hastası çocuk var 
Sağlık Bakanlığının bölge hastanesi kabul ettiği İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine Bingöl`ün de aralarında bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi`nin 5 ilinden gelerek tedavi gören 310 lösemi hastası çocuk ilgi bekliyor. 

Lösemili Çocuklarla Dayanışma Derneği (LÖSEÇ) Başkanı Mustafa Gürbüz, yaptığı açıklamada, LÖSEÇ`in Malatya`da faaliyet gösteren 600 dernek içinde aktif derneklerden biri olduğunu söyledi. 

 

Genç Ekspress Gazetesi(Haftalık): Baydaş: "O Bina Olmaz" 
Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş Genç MYO için tahsis edilmesi düşünülen eski hastane binası için net konuştu: "O Bina Olmaz!" 

 

Bingöl Üniversitesi Senatosu`nun teklifi ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurul`un 27 Ağustos 2009 tarihli toplantısında alınan kararla açılan ve o zamandan beri Bingöl Üniversitesi hizmet binasında eğitim veren Genç Meslek Yüksek Okulu (MYO) konusundaki belirsizlik devam ediyor. 
 

Yer arayışlarındaki olumsuz sonuçların ardından Genç YİBO`nun tahsis talebi karşılıksız bırakıldı ve "Şuanda hastanenin bulunduğu Kültür Müdürlüğü binasını MYO`ya verelim" teklifiyle çözüm yoluna gidildi. Bu teklif nedeniyle Genç MYO`nun 1 yıl süreyle Bingöl Üniversitesi binasında hizmet vermesi kararlaştırıldı ve bu durum, 2010-2011 tercih kılavuzunda da belirtildi. Gelecek yıl da yer tahsisi olmazsa yine aynı yöntem uygulanacak. 
 

Genç Gazetesi (Haftalık): İlçe Jandarma`nın yolundan geçilmiyor 
İlçe çıkışında bulunan İlçe Jandarma Alay Komutanlığı`nın yolu köstebek yuvasına dönmüş halde. Hem askeri araçlar hem de ilçe jandarmaya giden vatandaşları çileden çıkarıyor.

Ali Yıldırım - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir