• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Şırnak'ta Siyer Yarışması heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şırnak merkez ile birlikte 67 noktada gerçekleştirilen yarışmaya, 7'den 70'e her yaştan binlerce kişi katılım sağladı.

Aylar öncesinden kayıtlar alınarak sınav için yoğun çalışmalar yürütüldü. Yapılan çalışmalar sonucu 9 bin 300 kişi yarışmaya katılmak için kayıt yaptırdı. Yoğun çalışma ve hazırlıkların ardından bugün vatandaşların yoğun katılımıyla yarışma gerçekleştirildi.

Yarışmanın yapılacağı merkez ve okullardaki görevliler, sabahın erken saatlerinde, görev alacakları okul ve ilçelere gittiler. Okulun girişlerine, sınava gireceklerin isimleri ve sınıflarının yazıldığı listeler asıldı. Yarışmaya gelenler bu listelere bakarak sınıflarına girdiler. Salon ve sınıf görevlileri siyer yarışmasına katılanlara yardımcı oldu.

Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardında sınıf görevlileri tarafından, sınava gireceklere, sınav ile ilgili kuralları okunup bu kurallara uymaları istendi. Küçük çocuklara ve yaşlılara optik kâğıdının doğru bir şekilde doldurulması için yardımda bulunulduktan ve gerekli kontroller yapıldıktan sonra saat 11.00'de yarışmanın başlandığını belirten zilin çalınmasıyla birlikte yarışma heyecanı başladı.

Kadri Özalp

Yapılan yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Şırnak İl koordinatörü Kadri Özalp şunları ifade etti:

Peygamber Sevdalıları 2012'den beri düzenlediği O'nu Oku ve O'nu yaşa temalı Peygamberimizin hayatı ile ilgili Siyer Yarışması'nda Bu sene de Elhamdülillah hayırlı bir şekilde tamamladık. 

Şırnak'ta 67 okulda sınavı gerçekleştirdik, 9 bin 300'e yakın kişi katıldı. 4. sınıf öğrencilerinden 50 yaşlarına kadar katılımcılar oldu. Bu konuda katkı sunanlardan Allah bu konuda yardımı dokunan kesen razı olsun. Siyer yarışmasını yapmamızın gayesi öğrencilerin, halkın, daha çok gençlerimizin Peygamberimizin hayatını öğrenme, onu yaşama ve onu hayata geçirme niyeti ile yapmaktayız. Bu vesileyle Asrı Saadet'te İslam nasıl güzel bir düzen ile yaşanmışsa Peygamber Sevdalılarının yaptığı Siyer Yarışması ile beraber inşallah bizim hayatımıza da topluma da yansımasını Allah'tan niyaz ediyoruz.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir