• DOLAR 32.569
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2433.933
  • ...
Batmanlılar Siyer Yarışmasıyla ilgili duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye genelinde "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla düzenlenen ödüllü Siyer Yarışması Batman'da da yoğun katılımla gerçekleşti. Yarışmaya giren adaylar ve aileler duygularını İLKHA mikrofonlarıyla paylaştı.

Kaybedeni olmayan Siyer Yarışması'nın çok faydalı olduğunu belirten Batmanlılar, yarışma vesilesiyle hem Peygamberin (Salallahu Aleyhi Vesselem) hayatını hem de İslam dinini daha iyi anladıklarını söyledi.

Siyer Yarışmasına 5 kardeş katıldıklarını söyleyen Muhammed Akbulut, "Siyer sınavım çok güzel geçti. Siyer kitabını 4 defa okudum. Kardeşlerimle beraber birbirimize soru hazırlayıp soruyorduk. 5 kardeş beraber sınava girdik. İnşallah güzel bir puan alır ve kazanırız. Zaten kitabı okuyup, sınava girerek sevap kazındığımıza inanıyorum. Peygamber Sevdalıları böyle yarışmalarla bizleri Peygamber âşıkları yaptı. Peygamber Sevdalılarına çok teşekkür ediyor, böyle yarışmaların her yıl yapılmasını diliyoruz." dedi.

"İnşallah seneye daha çok çalışacağım"     

Seneye Siyer Yarışmasına daha fazla çalışacağını söyleyen Mustafa Oruç, "Siyer kitabını bir defa okuyabildim, çünkü geç kayıt yaptık. Yine de sınavda başarılı olduğuma inandığım için akılı saat kazanacağımı düşünüyorum. Siyer kitabını okuyarak Peygamberimizin hayatını anladım. Kitap çok güzel olduğu için Siyer Yarışmasına katılmaya karar verdim. İnşallah seneye daha çok çalışacağım." ifadelerini kullandı.

"Peygamberimizin hayatını daha iyi öğrenmiş oldum"

Siyer kitabını 6 defa okuduğunu belirten Ahmet Hüseyin ise şunları söyledi: "Siyer kitabını 6 defa bitirdim. İlk kayıtlar başladığı gibi babam kaydımı yaptı, bana kitap verdi. Bende hemen okumaya başladım. Kitap çok güzeldi, Peygamberimizin hayatını daha iyi öğrenmiş oldum. Sınavım çok iyi geçti. Hedefim bilgisayar kazanmak, belki kazanırım."

"Siyer kitabını her okuduğumda notlar aldım"     

Siyer kitabını okuyarak Peygamberin hayatını ve İslam'ı daha iyi öğrenme fırsatı olduğunu belirten İbrahim Akbulut, "Siyer kitabını 3-4 defa okudum. Her okuduğumda notlar aldım. Siyer kitabını okuyarak Peygamberimizin hayatını ve dinimizi daha çok öğrendim. Sıvamım çok güzel geçti herkese başarılar diliyorum." diye konuştu.

"Siyer Sınavı kazansam da kazanmasam da benim için katılmak büyük bir başarıydı" diyen Ceyda Sarıgöl, şunları söyledi:

Siyer Yarışması sınavına annem, ablam ve kardeşlerimle beraber geldim. Sınav çok güzeldi ve çok faydalandım. Sınavı kazansam da kazanmasam da benim için katılmak büyük bir başarıydı. Siyer sınavına çok çalıştım ve gayret ettim. İnşallah kazanırım. Soruların bazıları kolay bazıları da zordu. Hepsini cevapladım. Siyer sınavı yarışmasını düzenleyen Peygamber Sevdalılarına çok teşekkür ediyorum. Bu tür yarışmaların sürekli yapılmasını istiyor ve devamını diliyorum.

Hedefinin laptop kazanmak olduğunu ama en güzel hediyenin ise Peygamber hayatını bir kez daha okumak olduğunu ifade eden Aven Mustafa, "Siyer Yarışması'na katıldım. Sıvan benim için çok güzel ve kolay geçti. Çünkü kitabı 3-4 defa okudum. Hedefim laptop kazanmaktır. Bütün soruları çözdüm. Okuduğum kitaptan Peygamberimizin hayatını ve dinimizi daha iyi öğrendim. Kitap çok güzeldi. Herkesin okumasını tavsiye ediyorum." dedi.

"Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ediyorum"

Her sene olduğu gibi bu senede kaybedeni olmayan Siyer Yarışmasına katıldığını söyleyen Meryem Betül Demir, "Küçüklüğümden beri her sene Siyer Yarışmasına katılıyorum. Her sene yeni bilgiler öğrenerek, peygamber efendimizin hayatını daha iyi tanıyorum. Sınava girmemdeki amacım Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğrenip sünnetlerini hayatıma uygulamaktır. Siyer Yarışmasını düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ediyorum. Kaybedeni olmayan siyer yarışmalarına herkesi davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Çocuklarını Siyer Yarışması Sınavına getiren anne-babalar ise duygularını şöyle anlattı.

"Bizim için önemli olan ödül değil Peygamberimizin hayatını öğrenmeleridir"

İki çocuğuyla beraber siyer Yarışmasına gelen baba Ekrem Yürük, "Çocuklarım 2-3 aya yakındır Siyer Yarışmasına çalışıyorlar. Sınav sayesinde özellikle Peygamberimizin hayatı ve dinlerini öğrenmelerini istedim. Bundan dolayı iki çocuğumu da Siyer Yarışması sınavına getirdim. Sınava katılan çocuklarımın biri 13, diğeri 11 yaşında. Bizim için önemli olan ödül değil Peygamberimizin hayatını öğrenmeleridir. Böyle yarışmaların sürekli yapılmasını istiyoruz. Ve herkesi böyle güzel sınavlara katılmaya davet ediyorum. Çünkü dinini bilmeyen hiçbir şey bilemez." dedi.

"Önemli olan Peygamberimizin hayatını öğrenmeleridir"

"Siyer yarışmalarının sürekli yapılmasını istiyoruz" diyen anne Sevda Sarıgöl, "Böyle yarışmaların yapılması özellikle çocuklar için çok faydalı. Çocuklar sınavı kazanmasa da önemli değil. Önemli olan Peygamberimizin hayatını öğrenmeleridir. Sınava giren öğrencilere başarılar, düzenleyenlerde teşekkür ediyorum. Siyer yarışmalarının sürekli yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz"

Çocuğunu siyer yarışması sınavına getiren bir diğer anne Hediye Işık ise şunları söyledi: "çocuğum 4’ünü sınıfa gidiyor. Yaklaşık 3 aydır sınava hazırlanıyor. Çocuğum ilk başlarda çok heyecanlıydı ama kitabı üç defa okuyunca heyecanı azaldı. Yarışmanın ödülleri de çocuğumu bayağı heyecanlandırdı ama önemli olan peygamberimizin hayatını okumasıydı. Bu sınavların özellikle her zaman yapılması gerekir. Büyüklerin sınava girecekleri bilmiyordum. İnşallah seneye komşularımla beraber sınava kaydolup katılacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz."(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir