• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
BİGİAD'tan Bitlis'te kış etkinliği farkındalığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'nin birçok ilinden bir araya gelen BİGİAD üyeleri, geldikleri Bitlis'te kayak yapıp, halay çekerek eğlendiler.

Hem kentin tanıtımı hem de farkındalık oluşturmak için 3 günlük bir program düzenlediklerini belirten Bitlis Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Kemal İnan, kış turizmi için herkesi Bitlis'e davet etti.

 

İnan, "BİGİAD olarak, ilkini düzenlediğimiz Bitlis kış etkinliğini bu yıl başlattık. İlimizde kış mevsimi çetin geçtiği için esnaf ticaretten yakınıyor. Aslında El-Aman Hanı, Erhan Onur Güler ve Türkiye'de ilk olan Eren üniversitesi içinde bulunan kayak pistlerinin olması bizim için avantajlıdır. Farkındalık oluşturmak için buraya gelerek kaymak istedik. Akşamda ilkini düzenleyeceğimiz yemekli, müzikli programımız var. Bu tür programlar genelde Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da oluyor. Neden Bitlis'te olmasın. Üç günlük programımız var. Herkesi buradaki kayak merkezine bekliyoruz. Burada kayak merkezi varken, başka yerde kaymak yanlıştır."

Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde kurulan kayak pistinin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Necmettin Elmastaş, sadece üniversite değil, Bitlis'in tamamına hizmet vereceğini ifade etti.

Elmastaş, "Bu Türkiye'deki üniversitelerde kurulan ilk kayak tesisi. Başka öreği de yok. Kısa bir süre önce açılışını gerçekleştirdik. Şu anda faal şekilde eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Farklı yaş gruplarında ve özellikle öğrencilerimiz ve personelimiz eğitim alıyor. Bu sadece üniversiteye değil, Bitlis'e hizmet edecek. Bitlisli hemşerilerimizde burada kayabilecek, eğitim alabilecek. BİGİAD üyeleri bugün burada güzel bir etkinlik düzenledi. İnşallah bu etkinliklerin sayısı artarak devam eder. Burayı üniversitemiz için hepimiz için farklı bir noktaya taşımış oluruz." diye konuştu.

BİGİAD'ın üyeleri, kentte düzenledikleri farkındalık etkinliği akşam yemeğinin ardından sona erecek. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir