• DOLAR 32.513
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2499.985
  • ...
Afganistan'a 2'nci "İyilik Treni" dualarla yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuraklık ve çetin kış şartları altında yaşayan Afganistan halkı için yardım taşıyan 2'nci İyilik Treni, Ankara Garı'ndan yolcu edildi.

AFAD koordinasyonunda yola çıkarılan tren, 920.8 ton insani malzemeyi, 24 milyonu yardıma muhtaç olan Afgan halkına ulaştıracak.

AFAD'ın resmî web sitesinde verilen bilgilere göre, yardım treni, 12.9 milyon çocuğun muhtaç, 5 yaş altındaki 1 milyon çocuğun açlık riski altında olduğu Afganistan’a gıda dâhil insani ihtiyaçları ulaştıracak. İkinci İyilik Treni'nin yolculuğunun birincisi gibi 11-12 gün sürmesi planlanıyor.

2. Tren yaklaşık 37 bin ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak

Zorlu koşullarda hayatta kalmaya çalışan sivil Afganistan halkı için AFAD koordinasyonunda TCDD ve 16 STK bir araya geldi.

Gıda, giyim, battaniye, sağlık ve hijyen malzemelerini taşıyan ve yaklaşık 37 bin ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayacak olan 2'nci İyilik Treni, yardıma muhtaç 150 binden fazla kişinin hayata tutunmasına katkı sağlayacak.

45 vagonu AFAD öncülüğündeki 16 STK doldurdu

Yardım trenini dolduran 16 STK; Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Beşir Derneği, Hayrat Yardım Derneği, Yedi Başak Derneği, İDDEF, Verenel Derneği, ANDA Derneği, Fetih İnsani Yardım Derneği, Beka İlim ve Hizmet Derneği, İyilik Derneği, HAYDER, For Children Smile Derneği, Merhamet İslami Eğitim ve Yardım Derneğinden oluşuyor.

Uğurlama töreninde konuşan AFAD Başkanı Yunus Sezer, var olanı herkesin paylaştığını ancak kısıtlı imkânlar dâhilinde paylaşmanın büyük bir insani haslet olduğuna dikkat çekti.

Sezer, "Bizler çok zengin bir ülke değiliz ama bizim merhamet duygularımız, bizim paylaşım duygularımız her şeyin üzerinde. Allah iyi ki bizi böyle bir milletin mensubu olarak göndermiş. Var olanı herkes paylaşır ama bu imkânlar dâhilinde canının bir yongasını göndermek büyük bir insani haslettir." dedi.

Yardım faaliyetleri için Afganistan'da bulunan bir STK temsilcisinin mesajını okuyan AFAD Başkanı Sezer, "Burası içler acısı durumda. Suriye, buradan 50 yıl ileride diyebilirim. Ben şu an Şibirgan bölgesindeyim ve herkesin dilinde İyilik Treni var. Tabiri caizse, buradaki insanlar ileriki günlerin umudunu trenden hisselerine düşecek azığa bağlamış durumda. Bir kez daha gördüm ki Türkiye'nin ayak bastığı yerde kimse, kimsesiz kalmıyor." diyerek üçüncü İyilik Treni'nin de 15 gün sonra gönderileceğini söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir