• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2411.971
  • ...
Hindistan'da çocuklar sınıfta kıldıkları namazla başörtülü ablalarına destek veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Karnataka'da başörtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmayan Müslüman kızların direnişine verilen destek, dalga dalga yayılıyor.

Karnataka'nın Dakshina Kannada bölgesindeki Ankathadka'daki bir devlet ilkokulunda cemaatle namaz kılan çocukların videosu sosyal medya platformlarında viral oldu.

Sosyal medya kullanıcıları, Müslüman çocukların bu davranışını takdir ederek başörtüsü direnişi veren Müslüman kız öğrencilere verilen her desteğin önemli olduğunu ve bunun Müslüman kız öğrencileri motive ettiğine dikkat çekti.

 

Hindu faşistler çocukları hedef gösterdi

Öte yandan çocukların sınıfta namaz kılmasını hazmedemeyen Hindu faşistler ise çocukları polise ve okul yönetimine şikayet etti.

Okul yönetimi ise çocukların uyarıldığını belirterek sınıflarda namaz kılınmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Okul yönetimi, daha önce sınıfta namaz kılındığına dair bir duyum almadıklarını, son yaşanan başörtüsü olaylarının ardından bunun ortaya çıktığını ifade etti.

Karnataka'da tepki çeken başörtüsü yasağı

Karnataka'da Müslüman kız öğrenciler, geçtiğimiz ay başörtüleriyle sınıflara girmek istemiş ancak izin verilmemişti.

Son zamanlarda okul önlerine gelen Müslüman öğrenciler, Hindu faşistlerin baskılarına maruz kaldı. Artan olayların ardından eyalet yetkilileri okulları kapatma yoluna gitti.

Yasağı mahkemeye taşıyan Müslüman öğrenciler, bazı yüksek okulların hicabı kısıtlayan kıyafet yönetmeliği uygulamasının kaldırılmasını talep etti.

Kararı görüşen Karnataka Yüksek Mahkemesi, başörtüsü, Hindu safran şalı dahil öğrencilerin hiçbir dini simge takmaması şartıyla okulların yeniden açılmasına yönelik bir karar verdi.

Sadece "üniforma ya da kıyafet zorunluluğu" uygulayan okullara yönelik verilen ara kararda, "ikinci bir emre kadar, tüm öğrencilerin sınıfta hicap, safran şal veya herhangi bir dini kıyafet giymekten kaçınmak zorunda oldukları" ifade edildi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir