• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Bakan Koca: Ambulansın hastadan kıymetli olduğu günleri unutun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Şahinbey ilçesi Yeşilevler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, bir ev inşaatının birinci katında beton döküm işlemi yapıldığı esnada tahta iskele büyük bir gürültüyle çökmüştü.

Çökme esnasında inşaatta çalışan Muhammet Abdurrahim, Mustafa Halid, Muhammet Halid, Bessemlih Muhammed ve Ömer Muhammed, göçük altında kalmıştı.

Vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edilmiş, ekipler vatandaşların da yardımıyla göçük altında kalan işçileri çıkarmıştı.

Göçük altından çıkarılan yaralı işçiler, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulansla kentteki hastanelere kaldırılırken, yaralanan işçilerden biri üstü kirli olduğu için ambulansa binmek istememişti.

Yaralı işçi, çevredeki vatandaşlar ile sağlık ekiplerinin güçlükle ikna etmesi sonrası ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırılmıştı.

Yaralı işçinin üstü kirli olduğu için ambulansa binmek istememesi büyük takdir topladı.

Bakan Koca o işçiye hitap etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, üstü kirli olduğu için ambulansa binmek istemeyen işçiye hitaben, "İşçi kardeşimiz, bu ambulans sizi almaya geliyor diye tertemiz. Hastalandığınızda size bir an evvel ulaşsın diye yepyeni. ‘Bu devlet malı, benim üzerim kirli’ diye düşünmeyin. Ambulansın hastadan kıymetli olduğu günleri unutun gitsin." dedi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir