• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Soylu: Bütün bilimsel veriler ciddi depremlere işaret ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığında düzenlenen "AFAD Akreditasyon Sertifika Belgesi Teslim Töreni"nde, konuştu.

Afetlerin ardından gerçekleştirilenleri anlatan Soylu, yaşananların hiçbirinin altında kalınmadığını, gerekenlerin yapıldığını dile getirdi.

İçişleri Bakanı Soylu "Türkiye Afet Sonrası İyileştirme Planlarını hazırlıyoruz. Türkiye Afet Müdahale Planlarında gördüğümüz revizyonları yapmaya çalışıyoruz. Türkiye Afet Müdahale Planında illerimizi tatbikatlara hazırlıyoruz, planın yönetilmesine hazırlıyoruz." diye konuştu.

Son 20 yılda yakalanan her başarının birlikte atılan adımlar yakalandığını vurgulayan Soylu, Türkiye'nin afet yönetimindeki tecrübesinin ve birikiminin üst noktaya doğru ilerlediğini kaydetti.

"Afet yönetimi konusunda ciddi mesafe aldığımız açıktır"

Türkiye'nin afetselliği yüksek olan bir ülke olduğuna dikkati çeken Soylu, "Deprem hareketliliğimiz giderek artmaktadır. Bütün bilimsel veriler ciddi depremlerle karşı karşıya olduğumuza işaret etmektedir. Öte yandan, afet yönetimi konusunda ciddi mesafe aldığımız açıktır. En önemlisi de afet konusunda dünya ile aramızdaki makası kapattığımızı rahatlıkla ifade edebilirim." dedi.

Süleyman Soylu, Birleşmiş Milletler Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu'nun Afrika, Avrupa ve Ortadoğu Bölge Başkanlığının 2022'de Türkiye'ye verildiğini, bu görevlendirmenin ülkenin afet yönetimi seviyesinin uluslararası ölçüde takdir gördüğünün bir göstergesi olduğunu bildirdi.

Artan afetsellik riskinin sürekli daha iyisini yapmaya zorladığını dile getiren Bakan Soylu, afet yönetiminde de mükemmele yakın olmak dışında başka bir seçeneğin bulunmadığını ifade etti.

Soylu, konuşmasının ardından sivil toplum kuruluşları ve belediyeler bünyesinde oluşturulan arama kurtarma ekiplerinde yer alan 189 kişiye sertifikalarını takdim etti.

Programa İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AFAD Başkanı Yunus Sezer de katıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir