• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan: Şanlıurfa'da "Uzlaşı Komisyonu" kuralım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "Uzlaşı Komisyonu"nun içerisinde;  valilik, kaymakamlıklar, büyükşehir belediyesi, belediyeler, siyasi partiler, müftülük görevlilerinin yanında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası vb. sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kanaat önderlerinin de bulunması gerektiğini ifade etti.

Kentte yaşanan bazı küçük anlaşmazlıkların bile ölümlü kavgalara dönüşebildiğini ifade eden Özaslan, tartışmaların kavgaya dönüşmeden müdahale edilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Uzlaşı Komisyonu'na başvuru halinde hızlı bir şekilde harekete geçilmesi gerektiğini belirten Özaslan, böylece istenilmeyen birçok olayın önüne geçilebileceğini belirtti. Husumetli tarafların başvurusu olmadan da harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Özaslan, adil bir şekilde olayın çözülmesinin  tüm toplumun beklentisi olduğunu vurguladı.

Uzlaşı Komisyonu'nun yaptırım gücünün de olması gerektiğini belirten Özaslan, "Uzlaşı Komisyonu taraflarla görüşerek olayın sebeplerini iyi analiz etmeli, daha sonra da adalete uygun bir şekilde karar vermelidir. 'Şeriat'ın kestiği parmak acımaz' ilkesi gereği tarafların da alınan karara içten riayet etmesi gerekir. Tarafların alınan karara uymama gibi bir lüksü olmamalıdır. Karara uymayan taraflara da müeyyide uygulanmalıdır. Uzlaşı Komisyonu; hangi kurum bünyesinde yer alacaksa (Valilik ya da Büyükşehir Belediyesi gibi) net adresi, telefonu, sosyal medya hesapları, web sitesi gibi bilgiler, yapılacak bir tanıtım kampanyasıyla halkımıza duyurulmalıdır. Gelişecek herhangi bir olayın tarafları ya da olayı duyan üçüncü kişiler, hızlı bir şekilde Uzlaşı Komisyonu'na ulaşıp bilgi verebilmelidir." ifadelerini kullandı.

Özaslan, projenin hayata geçirilmesi için Şanlıurfa Valisi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı  olmak üzere ilgili tüm kurum, kuruluş ve şahıslardan memleket adına özel destek talep etti.(İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir