• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Kocaeli'de STK'lardan "Kış Geldi, Yalnız Bırakma" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kocaeli'de insani yardım dernekleri, başta Kocaeli olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine ortak bir şekilde ayni ve nakdi yardım ulaştırmak için Kent Konseyi öncülüğünde bir araya geldi.

Kent Konseyi ve bileşenleri olan insani yardım yardım dernekleri ilk olarak insani yardıma muhtaç olan Afganistan ve İdlib'e yardım ulaştırmayı hedefliyor.

Kent Konseyi, önümüzdeki günlerde kentin plaka kodu olan 41 sayısına istinaden Afganistan'a 41 vagon insani yardım göndermeyi hedefliyor.

Kent Konseyi, bir otelde düzenlenen program ile yapacakları çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz okudu.

"Bir tarafta zenginliklere sahip olan ülkeler varken diğer yanda temel gıdaya ve temiz suya ulaşamayan ülkeler ve insanlar var."

 Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz 

Dünyanın farklı coğrafyalarında devam eden savaşlar, çatışmalar, kuraklık, doğal afetler, siyasi ve ekonomik problemler gibi nedenlerle milyonlarca insanın çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Korkmaz, "Gönül coğrafyalarımızda yaşanan kan ve gözyaşı dinmiyor. Doğu Türkistan’da, Afganistan’da, Suriye’de, Filistin’de, Yemen’de, Libya’da, Irak’ta, Somali’de, Mısır’da, Keşmir’de, Arakan’da, Gazze’de ve Kudüs’te yaşanan acılar hâlâ vicdanları yaralıyor. 2022 yılında hâlâ ülkesini, evlerini terk etmek zorunda kalan, göç yollarında ve mülteci teknelerinde yaşamını kaybeden insanlar var. Bir tarafta zenginliklere sahip olan ülkeler varken diğer yanda temel gıdaya ve temiz suya ulaşamayan ülkeler ve insanlar var. Her geçen gün milyonlarca insan yaşam, barınma, beslenme, sağlık, eğitim gibi en temel insan haklarından mahrum kalmaktadır." dedi.

Uluslararası toplumun suskunluğundan cesaret alanların işgal, tehcir ve zulüm politikalarına pervasızca devam ettiğinin altını çizen Korkmaz, "Bu yıl kış ağır geldi. İnsanlar, kamplarda ve harabeye dönmüş evlerde ağır kış şartlarından olumsuz etkileniyor. Soğuk hava, zorlu yaşam şartları ve hastalıklar mülteci kamplarındaki insanları daha zorlu şartlarda yaşamaya mecbur bırakıyor. Bu durumdan en fazla etkilenenler ise çocuklar, kadınlar ve yaşlılar. Halen çadır kamplarda yaşayan on binlerce insan kendilerine uzanacak bir el bekliyor." diye konuştu.

Kocaeli Kent Konseyi'nin Valilik ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi himayelerinde, insani yardım dernekleriyle birlikte "Kış Geldi, Yalnız Bırakma" adıyla zorlu kış şartlarında gerek Kocaeli'de gerek farklı coğrafyalarda, sokaklarda, evlerinde, kamplarda çadırlarda kalan mazlumlar için bir yardım kampanyası başlattık. İmkânsızlıklar içinde yaşamak zorunda kalan kadınları, yaşlıları, çocukları ve kimsesizleri yalnız bırakmayacağını belirten Korkmaz, "Zorlu kış şartlarında, sokaklarda, evlerinde, kamplarda çadırlarda yaşayan insanların gıda maddeleri, soba, yakacak odun/kömür, battaniye, sünger yatak, mutfak araç ve gereçleri, ev eşyası, kışlık giysi bot, mont, atkı/bere/eldiven, ayakkabı, bebe bisküvisi, süt tozu, bebek bezi, hijyen malzemeleri, hasta bezi gibi acil ihtiyaçları devam ediyor. Tüm Kocaeli halkımızdan, kurumlarımızdan ve hayırsever insanlarımızdan beklentimiz başlattığımız bu kampanyaya ayni ve nakdi destek olmalarıdır. Bugün yetim ve öksüz çocukların, kimsesiz kalmış yaşlıların, tedavi olamayan, ilaç bulamayan hastaların ve çaresiz kalmış tüm insanların ellerinden tutma zamanıdır. Akşamları yanmayan sobanın yanı başında üşümüş parmaklarıyla kalemi tutamayan çocuklar kalmasın. İnsanlar evlerinde geceleri soğukla mücadele etmesin. Çadırlar ısınsın. Soğuk havada ve çamurlu yollarda ayakkabısız, botsuz ve montsuz çocuk kalmasın. Evler ekmeksiz kalmasın. Bugün buradan ülkemizin ve dünyanın her yerindeki tüm mazlumların yanında olduğumuzu, onları asla yalnız bırakmayacağımızı ve onlara umut olacağımızı herkese yeniden haykırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Kent Konseyi'nin bileşenleri dernekler ise sırasıyla şu şekilde:

"- Ayışığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği

- Cansuyu Derneği Kocaeli Şubesi

- Deniz Feneri Derneği Kocaeli Şubesi

- Hayrat Vakfı Kocaeli Şubesi

- İHH Kocaeli İnsani Yardım Derneği

- Kızılay Kocaeli Şubesi

- Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı

- Verenel Derneği Kocaeli Şubesi" (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir