• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Ocak ayında 148 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, ocak ayında meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili verileri paylaştı.

Buna göre Türkiye genelinde ocak ayında 118’i ölümlü, 12 bin 181’i yaralanmalı, 25 bin 531'i maddi hasarlı olmak üzere toplamda 37 bin 830 kaza meydana geldi.

Bu kazalarda 148 kişi hayatını kaybetti, 18 bin 142 kişi yaralandı.

Kaza oluş türünde ilk sırayı 3 bin 669 kaza ile "yandan çarpma" alırken, 2 bin 71 kazayla "yayaya çarpma" ikinci, 1605 kazayla "yoldan çıkma" üçüncü sırada yer aldı.

Trafik kazalarına karışan araçların başında sırasıyla otomobil, kamyonet, motosiklet geldi.

Ocak ayında yaşanan kazalarda ölenlerin il dağılımında ise 18 ölümle İstanbul ilk sırada yer aldı. Bunu, 8 ölümle Bursa, 7'şer ölümle Aksaray, Aydın, 6'şar ölümle Ankara, Denizli, Konya, Niğde takip etti.

Ocak ayında yaşanan kazalara rağmen ölümlerin meydana gelmediği iller ise şöyle sıralandı: "Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Diyarbakır, Erzincan, Eskişehir, Hakkari, Isparta, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Kahramanmaraş, Muş, Nevşehir, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Tunceli, Van, Zonguldak, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Düzce."

Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise şöyle sıralandı:

"Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin dur işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek." (İLKHA)

Trafik kazaları 2022 ocak verilerinin tamamı



Bu haberler de ilginizi çekebilir