• DOLAR 32.488
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2480.82
  • ...
Gaziantep’te okullara temizlik malzemesi dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Valiliği koordinesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğinde “tüm okullara temizlik malzemesi temin edilerek dağıtımı gerçekleştirilmeye bu sene de devam ediliyor.

Eğitim-öğretimin ikinci döneminin başlaması ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından temin edilen temizlik malzemelerinin dağıtım töreni düzenlendi.

 

Bahattin Alagöz İlkokulu’nda düzenlenen törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Kılıçparlar ile ilgili birim amirleri katıldı.

Törende konuşan Vali Gül, “Temiz Okul Projesi”nin Sanayi Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir protokol olduğunu hatırlattı.

“Temizliği sürdürülebilir kılmak için bu malzemeleri aldık”

Bu proje ile okullarda temizlik ile ilgili bir standardın oluşturulduğunu belirten Gül, “Bunlar lavabolarda, sınıflarda, koridorlarda olması gereken malzemeler ve işaretlemeler. Bununla birlikte Büyükşehir Belediyemizle dönem başında okullarımızın tamamını bu standarda kavuşturmuştuk. Bir şeyi yapmaktan ziyade, onu sürdürülebilir kılmak daha önemli. Malzemeler tükeniyor, yeni okullar açılıyor. Yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Okullarda ikinci dönemin başındayız, yine Büyükşehir Belediyemizle birlikte eksik olan malzemeleri tamamlıyoruz. Yeni açılan okulların standartlarını yükseltiyoruz. Temizliği sürdürülebilir kılmak için bu malzemeleri aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sağlıklı temiz bir şehir diliyorum.” dedi.

“Okulun güvenli olması için temizlik malzemelerinin ulaşabilir olması gerekiyor”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Pandemi sürecinde sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Bilim Kurulu’nda çıkan genelgeleri en iyi ve güçlü şekilde uygulayan şehir olduk. Bugün bunun bir göstergesi bu. Güvenli okul, temiz okul bizden istenen ve Bilim Kurulu’ndan çıkan karardı. Okulun güvenli olması için önce bu temizlik malzemelerinin ulaşabilir olması gerekiyor. Çocukları korursak, ancak okulları koruyabiliyoruz. Okulları koruduğumuz zamanda mahalleri korumuş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, “2021 2022 eğitim-öğretim yılının başından itibaren yüz yüze eğitim devam ediyor. Yüz yüze eğitimin devam etmesindeki en büyük destek de okullarımıza vermiş olduğumuz temizlik malzemesi ve alınan salgın tedbirleridir. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sınıfları gezen Vali Gül ve beraberindekiler, öğrencilere hediye dağıttı.

Akabinde öğretmenlerle bir araya gelen Gül ve beraberindeki heyet, okulun eksikliklerinin giderilmesi ve öğrencilerin daha iyi yetiştirilmesi için yapılması gerekenler konusunda öğretmenlerle istişarelerde bulundu.

Sonrasında okulun içerisinde yer alan çeşitli alanlarda beceri kurslarına katılan kadınların meslek edinerek aile bütçelerine katkıda bulunma fırsatı elde ettiği Şehitkamil Kaymakamlığı’na ait Aile Destek Merkezi (ADEM) gezilerek üretilen ürünler incelendi.

Eğitim ve öğretime devam eden okullarda salgın süreci içerisinde temizliği en üst seviyede tutarak öğrencilerin daha sağlıklı eğitim almalarını sağlamak ve fiziki ortamlarını iyileştirmek amacıyla hayata geçirilen hijyen malzemesi temin sürecinde bu yıl toplamda 4.6 milyon TL tutarında temizlik ürünü Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından alınarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir