• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Gaziantep’te öğrencilere bot ve mont yardımında bulunuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi ve muhtaç ailelere yönelik yardım faaliyeti yürüten Türkiye Diyanet Vakfı, “Bir Bot, Bir Mont” kampanyası kapsamında hayırseverlerin destekleriyle bir araya getirdiği kışlık kıyafetleri ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına dağıtmaya başladı.

Kampanya kapsamında kentte yüzlerce ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları giydirilirken, çocukların ise sevinci görülmeye değerdi.

 

Şehitkamil ilçesi İncilikaya Mahallesi’ndeki Şehit Yakup Balbey İlkokulu ve Bülbülzade Abdullah Edip Ortaokulu’ndaki öğrencilere Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar’ın katılımıyla ihtiyaç sahibi 267 öğrenciye kışlık mont ve bot yardımı yapıldı.

Öğrencilere kendi elleriyle kışlık mont ve bot giydiren Müftü Hazırlar, yaptıkları yardım hakkında açıklamalarda bulundu.

Gaziantep İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi Kadın Kolları işbirliğinde başlatılan “Bir Bot, Bir Mont” kampanyası kapsamında ihtiyaç sahibi 267 öğrenciye bot ve mont yardımında bulunduklarını belirten Hazırlar, kampanyaya destek veren hayırseverlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çocukların soğuk kış günlerini daha rahat geçirebilmeleri için yıl boyunca çalışmalar yaptıklarını ifade eden Hazırlar, gönüllülerle birlikte hayırseverlerin bu çalışmalara çok büyük destek verdiğini söyledi.

“267 çocuğumuza bot ve mont desteğinde bulunuldu”

Hazırlar, “Kış Bayramı” projesi ile çocuklara kışlık kıyafet ulaştırıldığını belirterek, “Bu kış mevsiminde Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi Kadın Kollarının başlattığı anlamlı bir çalışma var. ‘Kış Bayramı’ dedik. Bu kışın ortasında özellikle muhtaç ailelerin çocuklarını tespit etmek suretiyle çocukların bot ve mont ihtiyaçlarını karşılamak için bir çalışma başlatıldı. Okullarımızla işbirliği içerisinde bu muhtaç çocuklar tespit edildi. Kadın kollarımızın her biri ve birbirinden değerli gönüllüleri, bu anlamda bu kardeşlerimiz için bir kampanya başlattılar. Bugün itibariyle 267 çocuğumuza bot ve mont desteğinde bulundular.” dedi.

“Çocuk gülerse dünya güler”

Kampanyaya destek veren bütün hayırseverlere ve gönüllülere teşekkür eden Hazırlar, “Bizler inanıyoruz ki çocuk gülerse dünya güler. Çocuğun yüzündeki tebessüm biz anne ve babaların en önemli kazancı, sevincidir. Rabbim hiçbir çocuğumuzu mahzun, boynu bükük bırakmasın. Malumunuz Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi olarak hem yurt dışında hem de yurt içinde ki muhtaçlara, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmak için gayret ediyoruz. Bugün bu semti seçtik. Bu semtteki kardeşlerimize, yavrularımıza yardımları ulaştırıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu yavrularımızı da eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir