• DOLAR 32.584
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2417.64
  • ...
Mesleki teknik eğitimde üretimden elde edilen gelir 1 milyar 162 milyon liraya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Burada okul idarecisi ve öğretmenlerinden eğitim öğretime ilişkin bilgi alan Özer, okulda yangın tüpü dolumu, bakım ve onarımına ilişkin çalışmaları inceledi.

Bakan Özer burada yaptığı açıklamada, okulda öğretmen ve öğrencilerin yangın söndürme tüpü çalışmasıyla çok önemli bir açılım gerçekleştirdiğini söyledi.

Mesleki teknik eğitimde ilk defa yangın söndürmeyle ilgili çok önemli aşamaya gelindiğini vurgulayan Özer, şöyle konuştu: "Milli Eğitim Bakanlığı olarak tüm okullarımızdaki yangın söndürmeyle ilgili tüm ihtiyacı Konya'dan, Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizden gidermiş olacağız. Mesleki eğitim, son yıllarda hakikaten çok önemli açılımlar yapıyor. Artık mesleki eğitim bir taraftan işveren iş birliği içinde eğitim kalitesini artırırken diğer taraftan üretim kapasitesini de artırdı. 2018'de mesleki teknik eğitimdeki üretimden elde edilen gelir, 200 milyon lira civarındayken bu rakam, 2021'de 1 milyar 162 milyon liraya çıktı. Yaklaşık 6 katlık bir üretim kapasitesine ulaşıldı. Bu, Millî Eğitim Bakanlığı olarak hizmetlerimizi hızlı bir şekilde aktif hâle getirmemiz açısından büyük kolaylık sağladı. Bugün üretilen yangın söndürme cihazıyla tüm okullarımızın ihtiyaçlarını, bakım ve onarımını çok hızlı bir şekilde ve düşük maliyetle giderebileceğiz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir