• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Tekin:  Yüksek elektrik faturaları ve zamlar esnafı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin ve beraberindeki heyet, kentteki esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Tekin’e sıkıntılarını anlatan esnaf, bu ay gelen elektrik faturaları ile resmen çarpıldıklarını, fahiş oranlardaki artıştan şikâyet ederek artık işlerini yürütemediklerini, her güne yeni bir zam ile başladıklarını, zayıflayan işlerle birlikte artan zamlar sebebiyle yakında iş yerlerini kapatmak zorunda kalabileceklerini ifade etti.

 

Esnafın elektrik fiyatlarına yapılan zamlarla birlikte kiralarını dahi ödemeyecek duruma geldiklerini ifade eden Tekin, bir an önce elektrik zamlarına çözüm bulunmasını istedi.

“Ziyaret ettiğimiz esnafın lambalarının kapalı olduğunu, soğuktan üşüdüklerini gördük”

Yüksek elektrik faturalarından dolayı esnafın lambalarını açmaya korktuklarını ve çoğu iş yerinin kapalı gözüktüğünü ifade eden Tekin, gözlemlerini şu şekilde aktardı:

“HÜDA PAR Siirt il başkanlığı olarak rutin esnaf ziyaretlerimizden biri olan çalışmamızı bugün İhsan Tan Bulvarında gerçekleştirdik. Malumunuz ülke ve toplum olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Özellikle bu sıkıntılı süreçte esnafımızın yanında olduğumuzu onlara göstermek istedik. Esnaflarımızı dolaşırken şunu fark ettik ki maalesef halkımız ve esnaf canından bezmiş durumda, sorunlarını bile dile getirmekten usanmış ve dile getirdiği sorunların çözümsüz kaldığını söylüyor, dile getirmeye halleri kalmamış. Birçok iş yerlerine gittiğimizde çoğunun ışıklarını kapalı olduğunu, sobalarını açık olmadığını gördük,  hepsinin ortak şikâyeti elektrik zamları ve vergilerin yüksekliği.”

“Esnafın dile getirdiği en önemli husus yetkililerin dertlerine ortak olmamaları”

HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin

Halkın alım gücünün oldukça düştüğüne dikkat çeken Tekin, “Eskiden bir haneye giren miktarın 3’te biri hatta daha azı ile mutfak masrafı yapabiliyorken bu gün mutfak masrafı 3’te 2’yi bulabiliyor. Bu böyle olunca halk da kendinden ve ekstra harcamalarından kısmak zorunda kalıyor. Esnafların dile getirdiği en önemli hususlardan biri de yetkililerin dertlerine ortak olmamaları, böyle bir anlayış ve derdin gözükmemesi esnafımızı üzmüş, o kurumun başındakiler bu halkın hizmeti için vardırlar. Biz buradan yetkililere sesleniyoruz. Bir an önce esnaf ve halkın sorunlarına çözüm bulunması lazım, bu devlet hepimizindir ama buna çözüm üretmemiz gerekiyor.” dedi.

“Elektrik Dağıtım Şirketleri ve benzeri kurumlar esnafın bir ortağı, patronu gibi ciddi bir kazanım elde ediyor”

Aslında halkın sıkıntılarını dile getirebilmeleri durumunda sorunun çözülebileceğine inandığını ifade eden Tekin, “Hepimiz göreceğiz ki sorunlar çözülecektir ama esnaf sabah erken saatte gelip iş yerini açıyor. Akşama kadar bir emek ortaya koyuyor, maalesef o gün kazandığının büyük bir kısmını Elektrik Dağıtım Şirketleri’ne veya benzer kurumlara vermek zorunda kalıyor ve bugün birçok kurum vergileri ile sanki esnafın bir ortağı, patronu gibi onlardan çok ciddi bir kazanım elde ediyor. Bu da esnafın zoruna gidiyor. Çocuğundan, ailesinden esirgediğini bir kuruma vermek zorunda kalıyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir