• DOLAR 32.51
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2486.018
  • ...

Von der Leyen, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, hazırladıkları "Avrupa Çip Yasası" teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AB Komisyonu'nun bugün çip yasasını kabul ettiğini belirten von der Leyen, "Çip yasasıyla Avrupa'yı bu pazarda lider yapmak için yatırım mevzuat çerçevesini ve gerekli stratejik ortaklıkları birleştiriyoruz." dedi.

Von der Leyen, çiplere olan küresel talebin hızla arttığını vurgulayarak, "Çipler, günümüzde küresel teknoloji yarışının merkezinde yer alıyor." ifadesini kullandı.

Çiplerin modern ekonomilerin temel taşı konumunda olduğunu belirten von der Leyen, akıllı telefondan çamaşır makinesine ve otomobillere kadar çiplerin her gün kullanılan ürünlerde yer aldığını anımsattı.

Von der Leyen, "Salgın, çip tedarik zincirlerinin kırılganlığını acı bir şekilde ortaya çıkardı. Küresel çip sıkıntısı ekonomik toparlanmayı yavaşlattı." diye konuştu.

Çip yasasının AB hedefini önemli miktarda yatırımla destekleyeceğini ifade eden von der Leyen, "Yasa, 2030 yılına kadar çip alanına 15 milyar avroluk ilave kamu ve özel sektör yatırımı sağlayacak." dedi.

SonDakika