• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı İdlib'e 3 tır insani yardım malzemesi gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Suriye'de yıllardır devam eden çatışmalardan kaçarak İdlib'in Türkiye'ye yakın bölgesine yerleşen muhacirler, zor şartlarda yaşama mücadelesi veriyorlar.

Aileleri ile birlikte su ve elektriğin olmadığı derme çatma çadırlarda yaşayan muhacirler, olumsuz hava koşulları ve dondurucu soğuklara karşı hayata tutunmaya çalışıyor. Dondurucu soğuklara dayanamayan bazı çocuk ve bebekler ise tüm dünyanın gözleri önünde hayatını kaybetti.

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı, İdlib'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak, orada zor şartlar altında yaşayan muhacirlere yardım eli uzatmak amacıyla "İdlib üşüyor" temalı yardım kampanyası düzenlendi.

 

Eyyübiye ilçesinde bulunan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Lojistik Merkezi'nde düzenlenen program ile İdlib'deki ihtiyaç sahiplerine 2 tır un ve bir tır gıda malzemesinden oluşan yardım malzemeleri gönderildi.

Tırların uğurlanma töreninde konuşan Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Umut Kervanı ve Yetimler Vakfına teşekkür etti.

 

"İnsanlar derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor"

Gönderilen yardım tırlarının İdlib halkına bereket ve sevinç getirmesi dileğinde bulunan Gerem, "İdlib Üşüyor kampanyası dahilinde bugün Şanlıurfa'da 3 tane iyilik tırımızı yola çıkarıyoruz. Bu kışta ve soğukta İdlib gerçekten üşüyor. İnsanlar derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Bu insanlar yanı başımızda. Bu vesileyle Umut Kervanı Vakfı ve Yetimler Vakfı'nın hazırlamış olduğu tırları yola çıkaracağız inşallah. Bu yardımlar, İdlibli kardeşlerimizin sofralarına bereket, gönüllerine sevinç ve dillerinde dua olacak inşallah. Bu tırların hazırlanmasında emeği geçen özellikle Umut Kervanı, Yetimler Vakfı'nın yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Rabbim, kabul eylesin inşallah." şeklinde konuştu.

 

"Yanı başımızdaki insanlar hayatta kalma mücadelesi vermektedirler"

İhtiyaçlarını karşılayamayan mağdur durumdaki insanlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Umut Kervanı 2'nci Bölge Koordinatörü Faik Doğan, "Peygamberimiz şöyle buyurmuştur; 'Yanı başındaki komşusu aç iken tok olarak geceleyen kişi (olgun) Mü'mün değildir.' Bu hadis bizlere hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun komşuya yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu anlatıyor. Bizler, kendimiz ve sevdiklerimiz için mutlu ve ferah bir hayat sağlamaya çalışıyorken ne yazık ki yanı başımızda ya da uzaklarda bizim gibi olan başka insanlar, hayatta kalma mücadelesi vermektedirler! Bizler, dünyanın herhangi bir yerinde, ihtiyaçlarını karşılayamayan mağdur durumdaki insanlara ulaşmaya çalışıyoruz." dedi.

 

"Elimizden geldiği kadar bütün mazlumlara ulaşmaya çalışacağız"

Doğan, "Yardımlarımız ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Bağışçılarımızın desteği ile bu zamana kadar 14 tır insani yardım malzemesini Suriye'ye gönderdik. Geçen hafta Umut Kervanı, İdlip'ın kırsal kesiminde gıda, battaniye, kışlik giyim, odun ve kömür dağıttı. Yine bu hafta Umut Kervanı olarak Resulayn'da kömür ve soba dağıttık. Allah’ın izni ve inayeti ile elimizden geldiği kadar bütün mazlumlara ulaşmaya çalışacağız. Rabbim bu hayra vesile olandan, getirenden, götürenden, aracı olandan ve derneğimize bağışta bulunan hayırseverlerden razı olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir