• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
PKK ile rejim askerleri çatıştı: 3 sivil hayatını kaybetti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, dün Aşşara bölgesinde Fırat Nehri'nin doğu yakasından batısına yakıt kaçaklığı yapan bir grup nedeniyle YPG/PKK ile Baas rejimi arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

YPG/PKK, Fırat Nehri üzerinden, Curzi köyünden Deblan köyüne petrol kaçakçılığı yapan bir gruba silahlı baskın düzenledi. Söz konusu kaçakçı grup, Baas rejiminin kontrolündeki Deblan köyüne kaçtı.

YPG/PKK'nin bu gruba açtığı ateşe rejim güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Silahlı çatışma sonucunda, Fırat Nehri'nin batısında Baas rejiminin kontrolündeki Deblan ve Greybe köyünden ikisi çocuk ve biri kadın 3 sivil hayatını kaybetti.

Çatışmaların gece saatlerinde şiddetlenmesi üzerine, YPG/PKK'nin kontrolündeki Curzi, Süveydan ve Ebu Hardub köyleri ile Baas rejiminin kontrolündeki Deblan ve Greyba köyünden onlarca aile evlerine terk etmek zorunda kaldı. Fırat Nehri'nin doğu yakasından batısına yakıt kaçaklığı yapan gruplar yüzünden YPG/PKK ile Baas rejimi arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir