• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Başbakanın Başdanışmanı Diyarbakır`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Siyaset Akademi Toplantısı’na katılmak ve STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle çözüm sürecini değerlendirmek için Diyarbakır’a geldi.

 

STK’larla yaptıkları görüşmelerde sorunları dinleyen Yalçın Akdoğan, “Onlarca yıldır, on binlerce insanın hayatını kaybettiği son derece acılı ve sancılı kanlı bir süreç yaşadık. Bu sorun bugünün Türkiye’sine yakışmayan bir sorundur. Akan kan ve gözyaşı çok büyük bir toplumsal travma üretti. Birçok alanda enerjimizi heba eden, Türkiye`yi geri götüren, ayak bağı olan bir sorundur. Bundan kurtulmak hepimizin meselesidir. Bu yüzden bütün toplum kesimleriyle bir araya gelerek, en geniş katılımla bu süreci devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte artık silahsız kuvvetler devrede olmak zorunda. Sivil topluma çok büyük görev düşüyor. Bütün kesimin bu sürece destek vermesini önemsiyoruz. Bu sorun hepimizin sorunu. Bugünün Türkiye`sine yakışmayan bu sorundan artık kurtulmamız gerekiyor. Türkiye`nin birlik ve bütünlüğünü geliştirmemiz, kardeşliğimizi pekiştirmemiz için bu sorunu geride bırakmamız gerekiyor. Bunu sadece terör meselesini geride bırakmak olarak algılamayalım. Bu bir demokratik Türkiye`yi inşa etme sürecidir" şeklinde konuştu.

 

CHP sözcülerinin açıklamalarını 48 saat geçtikten sonra değerlendirdiğini ifade eden Akdoğan, “Çünkü 48 saat içerisinde söylemleri değişebiliyor veya birileri çıkıp, bu onunun kişisel görüşüdür diyebiliyor. Bu yüzden bekleyip daha sonra yorum yapmak doğru olur. CHP`nin dünkü tavrı tam bir statükocu tavrıydı. Bu sorun sadece iktidarın cesur ve kararlı adımlarıyla çözülemez. Bütün siyasi aktörler, gerçekçi, rasyonel ve milletin hissiyatını yansıtan bir tutum takılmak durumundadır" dedi.  (M.Sait Adiyaman - Hüseyin Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir