• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Batman’da kümese giren sokak köpekleri keklik ve güvercinleri parçaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’ın Beşevler Mahallesi’nde kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapan Ali Çetiz’e ait keklik ve güvercinlerin bulunduğu kümese başıboş sokak köpekleri girdi. Sabahın erken saatlerinde kümese saldıran aç sokak köpekleri, tel örgüleri kesip 2 keklik ve 2 güvercini parçaladı.

Özenle beslediği hayvanlarının sokak köpekleri tarafından parçalanmasına büyük üzüntü duyduğunu belirten Çetiz, başıboş dolaşan sokak köpeklerinin kendileri için ciddi tehlike oluşturduğunu söyledi.

Çocuklarını sokağa çıkarmaya korktuklarını, endişe duyduklarını ifade eden Çetiz, yetkililerden bir an önce sokak köpeklerini toplatmasını istedi.

Çetiz, “Evimizin bahçesinde özenle beslediğimiz iki kekliğimiz ve iki güvercinimiz maalesef sabahın erken saatinde, çocukların okula gittiği bir saatte 3 tane sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Sokak köpekleri yaklaşık 2 metre boyundaki tel örgünün üzerinden atlayarak zavallı hayvanların kümesindeki tel örgüsünü parçalayıp ve onları feci bir şekilde parçaladılar. Bir tane güvercin yaralı, ondan da umudumuz fazla yok. Özenle beslediğimiz hayvanlarımızın sokak köpekleri tarafından parçalanması bizi ciddi anlamda üzdü ve o hayvanlara verdiğimiz emeğimizi de boşa çıkardı.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında yetkililere seslenen Çetiz, “Eğer o köpekler sokakta çocuklarımıza denk gelmiş olsaydı ne olacaktı? Artık sokağa çıkmaya korkuyoruz. Çocuklarımızı sokağa çıkarmaktan ciddi anlamda tedirginiz. Belediyenin sokak köpeklerine karşı görevini yapıp çocukların ve milletin güvenliğini sağlaması lazım.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir