• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
`HÜDA PAR`ı Siyasetten Tasfiye Girişimi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -  İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde 3 yıldır devam eden İslami STK davası sonuçlandı. Somut hiçbir delil olmamasına rağmen mahkeme heyeti oy birliğiyle aralarında HÜDA PAR genel başkan yardımcıları Said Şahin, Bahattin Temel ve İstanbul il başkanı M. Ali Gönül’ün de bulunduğu 15 kişiye 112 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
 
“Bu ceza HÜDA PAR’a verilmiştir”
Mahkemenin kararını değerlendiren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) genel merkezi,  kararın siyasi bir karar olduğunu ifade ederek, “Egemen güçlerin, istiklal mahkemelerinden beri, yargıyı muhaliflere karşı bir silah, bir sindirme aracı olarak kullanma alışkanlığının devam ettiği gerçeğini ortaya koymuştur. Sistemin yargıyı bir silah gibi kullanarak, muhalifleri sindirme alışkanlığının devam ettiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu cezalandırma Türkiye’deki zihniyet değişimi iddialarının doğru olmadığını göstermiştir. Bu ceza HÜDA PAR’a verilmiştir. Bunun başka türlü okunması doğru değildir” denildi.
 
 “Bu cezalandırmayı kamuoyunun takdirine sunuyoruz”
Derin yapılar tarafından sürekli saldırıya uğrayan ve bütün saldırılar karşısında sağduyusunu kaybetmeyen, müsbet davranmayı ilke edinmiş kişilere ceza verilmesini manidar bulunarak, “Elinde silah olanların silahlarını bırakarak düz ovada siyaset yapmaya davet edildiği, barışın ve helalleşmenin konuşulduğu bir süreçte elinde silah olmayan ve aktif siyasetin içinde olanların cezalandırılmasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz” ifadeleri kullanıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir