• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
``Bölgemizdeki Mustazaflar Gerçeği Unutulmamalı``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Çözüm sürecinin bir parçası olan Akil İnsanlar Heyeti, Türkiye’yi gezerek Kürt sorunuyla ilgili halkın taleplerini ve çözüm önerilerini rapor haline getiriyor. Bu kapsamda 7 bölge için oluşturulan heyetlerin Doğu Anadolu Grubu’nu oluşturan Can Paker başkanlığındaki Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Zübeyde Teker, Abdurrahman Kurt, Mahmut Arslan, Mehmet Uçum Bingöl’e geldi.
 
Heyet, Bingöl Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi.
 
“Bölgede Mustazaflar diye bir gerçek var”
Soru faslında söz alan üniversite öğrencisi ve bir sivil toplum kuruluşu temsilcisi olan Necat Kızılboğa, “Bu mesele tamamen ümmetçilik ruhuyla çözülebilir. Çünkü Cenabı Hakk, Kur’an’da, ‘Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır’’ buyuruyor” dedi.
 
Bölgede bir mustazaflar gerçeğinin olduğunu belirten Kızılboğa, “Mustazaflar Cemiyetine mensupları, bölgemizde ve birçok yerde Peygamber Sevdalıları adıyla Kutlu Doğum etkinliklerini tertip etti. Yüzbinlerce insanı bir araya getirerek kendilerini gösterdi’’ ifadelerini kullandı.
 
Kızılboğa, “Şuanda cezaevlerinde birçok kişi camilerde ders verdiği için ve İslam’ı anlattığı için işkence gördü ve cezaevlerine atıldı. Bu insanlara yönelik bir çalışmanız var mı? Yoksa sadece Kürtlük kavramıyla ilgili mi çalışıyorsunuz?” diye sordu.        (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir