• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
Bitlis'in kültürünü evinde yaşatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yükseliş Mahallesi'nde bulunan 2 katlı evinin bir odasını otantik malzemelerle döşeyen Çoban, daha önceden rezervasyon yapan müşterilerine kendi istedikleri yöresel yemeği hazırlayıp, soba sıcaklığında çay ikramında bulunuyor.

Fırında patates, çerez, ateş çayı eşliğinde güzel muhabbetlerin yaşandığı ‘Bitlis Muhabbet Geceleri’ni yaşatıyor. Yaz aylarında kullandıkları, ancak fazladan olan bir odayı bu şekilde dönüştürerek, sektöre farklılık kattıklarını belirten Çoban, ilerleyen zamanlarda talebe göre yeri de genişletebileceklerini söyledi.

Çoban, Bitlis’in yöresel yemekleri konusunda zengin bir mutfağa sahip olduğunu, özellikle bunu tatmak isteyen aileleri 8-12 kişilik gruplar halinde aldıklarını belirtti.

Eskide Bitlis'te evlerde muhabbet olduğunu, insanların birbirini ziyaret ettiğini dil getiren Çoban, Bitlis'in kültürünü yaşatmaya çalıştığını söyledi.

Son olarak Çaban, insanlar hem misafirleriyle hem de aileleriyle birlikte önceden yer ayırarak Bitlis'in zengin mutfağından faydalanabileceklerini söyledi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir