• DOLAR 32.6
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2507.78
  • ...
Türkiye'den gönderilen yardım treni Afganistan'a ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de AFAD öncülüğünde 12 STK'nın desteğiyle hazırlanan 747.7 ton insani ihtiyaç malzemesi 27 Ocak'ta Ankara Garı’ndan hareket eden İyilik Treni 12 günlük yolculuğun ardından Afganistan’ın Herat eyaletine ulaştı.

Gıda, giyim, sağlık ve hijyen başta olmak üzere yedi temel ihtiyaç alanında yetişkin, çocuk ve engelliler için yardım taşıyan İyilik Treni, Afganistan’ın Herat kentine 4 bin 168 kilometre kat ederek 12 günde ulaştı. Gıda, giyim, barınma, ısınma ile hijyen malzemesi, medikal malzeme ve oyuncak taşıyan 46 vagon dolusu insani yardım, Afganistan halkına ulaştı.

Afganistan’da yıllardır devam eden mevcut durum sebebiyle on binlerce kişi hayatını kaybetti. Yüz binlerce kişi olumsuz hayat şartlarından kaçmak ve yaşamlarına devam edebilmek amacıyla göç etmek zorunda kaldı. Ayrıca ülkede bu yıl yaşanan kuraklık ve ağır kış koşulları nedeniyle, gıda başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmak neredeyse imkânsız hale geldi. Bugün Afganistan’da 12.9 milyon çocuk insani yardıma muhtaç durumda, 18.8 milyon kişi ise acil gıdaya ihtiyaç duyuyor. (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir