• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Pakistan Sandık Başında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yönetimin el değiştireceği ülkede 114 partinin 45 bin adayı, 342 sandalyeli federal ve 728 sandalyeli eyalet meclisine girmek için yarışıyor.

Saldırılar ve tehdit nedeniyle seçimler yoğun güvenlik önlemleri altında yapılırken seçimlere katılımın öncekilere kıyasla yüksek olduğu gözleniyor.

Siyasi gözlemciler tarafından son 40 yılın en demokratik ve şeffaf seçimi olması beklenen seçimler için ülkede olağan üstü tedbirler alındı. 15 bin 600 kritik seçim noktası için 75 bin asker görevlendirilirken, istikrarlı bölgelerde güvenliği polis sağlıyor.

86 milyon seçmenin bulunduğu ülkede seçimlerin güvenliğine de önem veriliyor. Seçim hilesi ve sahte oy kullanılmasının önüne geçmek için sıkı önlemler alınırken, her seçmen oy kullanmadan önce kendi fotoğrafı ve kimlik bilgilerinin bulunduğu belgeye parmak basıyor. Oy pusulaları ve sandıklar seçim komisyonu yetkilileri tarafından sürekli kontrol ediliyor.

Uluslararası kuruluşlar ve gözlemcilerin ilgi gösterdiği seçimlerde Türkiye`nin İslamabad Büyükelçisi Babür Hızlan da gözlemci statüsünde görev yapıyor.

Aşiretlerin kontrolünde olan Dir bölgesinde, kadın kıyafeti giyen intihar eylemcilerinin önüne geçmek için 200 bin kadının oy vermesi seçim komisyonu kararıyla yasaklandı.

SEÇİM BÜROSUNA SALDIRI: 10 ÖLÜ

Öte yandan, oy verme işleminin başlamasından kısa bir süre sonra Karaçi kentinde Ulusal Halk Partisi`nin (ANP) seçim bürosuna yapılan saldırıda 10 kişi öldü.

Polis yetkilileri, ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiği patlamada, 30`dan fazla yaralının da hastahaneye kaldırıldığını bildirdi.

Peştunların haklarını savunan milliyetçi çizgideki ANP, Taliban örgütünün tehdit ettiği siyasi partilerin başında bulunuyordu.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir