• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Bakan Özer: Okullar sadece öğrenmenin yapıldığı mekanlar değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tuzla Belediyesi ile Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) iş birliği ile yapılan Tuzla GİSBİR Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Düzenlenen törene katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ikinci dönemin tüm öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Özer, "2'nci dönemin tüm öğrencilerimize, tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hepinizin malumu olduğu üzere Covid-19 salgını süreci tüm dünyayı hazırlıksız yakaladı. Bu salgınla mücadele günleri; ekonomiden, kültüre, ulaştırmaya, tüm alanlara inanılmaz etkisi oldu ve yeni dönüşümlerin, başlangıçların tetiklenmesine vesile oldu. Kuşkusuz bu süreçten en fazla etkilenen eğitim oldu. Çünkü ülkelerin en kalıcı ve sürdürebilir sermayesi beşeri sermayedir." dedi.

"Okullar sadece öğrenmenin yapıldığı mekanlar değildir; aynı zamanda nesillerin yetiştiği, kişisel gelişimlerini sağladıkları, psikososyal gelişimlerini gerçekleştirdikleri, akran eğitiminin olduğu mekanlardır." diyen Özer, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla uzaktan eğitimle telafi edilecek sadece öğrenme kayıpları değildir. Psikososyal sağlığı sağlamakla ilgili ve diğer parametrelerle ilgili çok sayıda şeyi mutlaka telafi etmek gerekiyor. 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren kararlılıkla, ilk açılması gereken ve son kapatılacak yerler okullar diyerek; eğitim öğretimin yüz yüze açık kalmasının bir eğitim meselesi olmaktan çıkarak, milli güvenlik meselesi dönüştüğü vurgusuyla yola çıktığımız ve 5 ay kesintisiz bir şekilde başarıyla uyguladığımız süreci bugün itibariyle aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz. Bu sürecin iki tane kahramanı var, birincisi öğrencilerimizdir. Öğrencilerimiz her gün maskelerle okula geldiler, maskelerle ders dinlediler, temizlik kuralına ve mesafeye riayet ettiler. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu sürecin en büyük kahramanları öğretmenlerimizdir. Hakikaten her gün maskelerle ders anlatabilmek kolay bir şey değildir. Sadece bu kararlılığı göstermediler aynı zamanda aşılanma oranlarını çok yüksek tutarak, toplumun aşılanma oranlarının çok üzerinde ve Almanya, İngiltere ve Fransa gibi yüz yüze eğitime haftada 5 gün devam eden ülkelerdeki öğretmenlerin aşılanmalarının da çok üzerinde bir aşılanma oranıyla topluma örneklik teşkil ettiler. Öğretmenlerimizi de kutluyorum." diye konuştu.

Programda AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da birer konuşma yaptılar.

24 derslik ve 600 öğrenci kapasitesiyle eğitimin hizmetine sunulan GİSBİR Ortaokulu'nun açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kurum amirleri ve milletvekilleri katıldı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir