• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
`Herkes bir gün engelli olabilir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Aile ve Sosyal Politikalar Sivas İl Müdürü Sefer Buğrul, “Engelliler Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

Bugün dünyada yaklaşık 500 milyon engelli insanın bulunduğunu hatırlatan Buğrul, “Birçok ülkede 10 kişiden en az biri fiziksel, zihinsel veya duyusal bozukluklar nedeniyle engellidir ve özrün varlığından, nüfusun en az yüzde 25’i olumsuz etkilenmektedir. Ülkemizde ise mevcut nüfusumuzun yüzde 12.29’u, yani 8.5 milyonu engellidir. Bu kişilerin büyük bir kısmı yoksulluk sınırının altında yaşıyor ve ancak yüzde 3’ü eğitim alabiliyor. Bu da ailesiyle birlikte yaklaşık 25 milyon insanımızı ilgilendiren toplumsal bir sorundur” dedi.  

 

Engelli olmanın kişisel bir tercih olmadığına değinen Buğrul, herkesin bir gün engelli olabileceğini belirterek, “Engellilerimizin, kişisel yetenek ve becerilerini geliştirerek, bu yönde eğitim almalarını sağlamak, kendilerine uygun işlerde istihdam etmek, şehir planlamasında onların ihtiyaçlarını dikkate almak bizlerin en önemli görevleri arasındadır” ifadelerini kullandı.    (Veysi Siyah – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir