• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bayburt'ta bir esnaf iş yok diyenlere seslendi!  İş var, maaş var, sigorta var, yemek var ama..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayburt'ta mermer işiyle uğraşan esnaf Bünyamin Beyazıt, 6-7 bin TL maaş vermelerine rağmen çalışan olmadığını söyledi. 12-13 elemanla işlere yetişemediğini vurgulayan Beyazıt, "Yardımcı eleman bulma konusunda çok zorluklar yaşıyoruz, özellikle son 5 yıldır eleman bulamıyoruz. Yaz sezonunda bu sorun daha da yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu anda yaklaşık olarak 12-13 civarında çalışanımız var yine de yetmiyor. Yazın biz bu sayıyı 20-30 kişiye çıkarmak istiyoruz ama çalışan yok" ifadelerini kullandı.

"Önceden herkes sigortam olsun da varsın maaşım olmasın derdi şimdi ..."

Sadece kendisinin elaman sorunu yaşamadığını vurgulayan Beyazıt, sanayi esnafı başta olmak üzere, farklı meslek kollarındaki arkadaşlarının da aynı sorundan şikayetçi olduklarını kaydetti. İş bilmeyen gençlere ilk etapta asgari ücret vererek işi öğrettiklerini dile getiren Beyazıt, iş öğrendikten sonra maaşta ciddi bir yükselişin olduğunu söyledi.

Sigortalı işçi bulmanın eski dönemlere nazaran daha zor olduğunun altını çizen Beyazıt, "Önceden herkes sigortam olsun da varsın maaşım olmasın derdi şimdi sigorta yapıyoruz, yeme-içme iş yerine ait, üstüne bir de asgari ücretten fazla 6 bin ila 7 bin arasında değişen maaş veriyoruz yine de kimseyi bulup çalıştıramıyoruz" şeklinde konuştu.

 

kaynak: SonDakika

Bu haberler de ilginizi çekebilir