• DOLAR 32.566
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2432.943
  • ...
Üniversitede `Resulullah`ı Anlama` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Doğu-Batı Kardeşlik Kulübü tarafından “Hz. Resulullah’ı (s.a.v) Anlama” etkinliği düzenlendi. Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte salonun tamamı doldu.

 

Program Mahfuz Altun Hoca’nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Açılış konuşmasını yapan Doğu-Batı Kardeşlik Kulübü Başkan Yardımcısı Emrullah Arsu, ’’ Amacımız genelde İslam âleminde özelde ise üniversitemizde kardeşlik duygusunu yeniden yeşertmektir. Yapacağımız ilk etkinliğin de dünyada eşi ve benzeri görülmemiş kardeşlik duygusunu Ensar ve Muhacir arasında gerçekleştiren âlemlere rahmet Hz. Muhammed’i (s.a.v) anlamak olmasını istedik’’ dedi.

 

’’Resulullah bir müjdeci ve kurtarıcıdır’’

Programa konuşmacı olarak katılan Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlilerinden Yar. Doç. Dr. Emrullah Ülgen, ‘’Bütün insanlık O’nu bilmek, tanımak ve getirdiği misyonu hayatına geçirmek zorundadır. Çünkü bizler çok iyi bilmekteyiz ki, Allahu Teala Resulullah’ı bir kurtarıcı, bir rehber ve bir müjdeci olarak insanlara göndermiştir. Dünya üzerinde yapılan zulümler, insanlığın O’nu bilmiyor ve tanımıyor olmasından kaynaklanıyor. Eğer insanlık O’nu tanımış olsaydı, şu anda dünya bir kardeşlik merkezi haline gelmişti’’ ifadelerini kullandı.

 

Programda Botan İlahi Grubu ilahiler seslendirdi.    (Mustafa Erkan-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir