• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağrı`da `Yarın Sizdeyiz` projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile öğretmenler, öğrencilerin aileleri ile tanışıp, yaşadığı ortamı yakından gözlemliyor. Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, proje kapsamında il genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmenlerin, öğrenci ailelerini evlerinde ziyaret etmeye devam ettiğini belirtti.
 
Okul müdürü başkanlığındaki proje takip ekiplerinin yaptığı plan doğrultusunda, ailenin çalışma koşulları göz önünde bulundurularak öğrencilerin evlerine ziyaret yapıldığını belirten Başak, “Ziyarete giden görevlilerce değerlendirme formu doldurulup okul proje takip ekibine teslim ediliyor. İncelenip değerlendirilerek varsa problemler gerekli önlemler alınıyor. Kalitenin artırılması ve başarının yakalanmasının, ancak öğretmen, öğrenci ve veliler arasındaki iletişimin üst düzeye ulaşmasıyla mümkündür. Projedeki temel amacın öğrenci ve veliyi yakından tanıma fırsatı ile birlikte, okul aile işbirliğini arttırmaktır. Okul veli ilişkilerini geliştirerek başarıyı olumsuz etkileyecek faktörleri yerinde tespit ederek gerekli önlemleri almak, bir takım sosyoekonomik gerekçelerle okula gelemeyen aileleri evinde ziyaret ederek bilgilendirmek, veli desteğini sağlayarak öğrencilerin başarılarını artırmak ve velilerin okula bakış açısını olumlu yönde geliştirmeyi hem eğitim hem de toplum adına bir görev ve sorumluluk olarak görmekteyiz. Öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte geleceği şekillendirerek toplumda daha bilinçli bireylerin olmasını önemsiyoruz” dedi.
 
Veli ziyaretlerini gerçekleştiren öğretmenler ise, “Yarın Sizdeyiz Projesi ilimizde 2 yıldır uygulanmaktadır. Biz öğretmenler olarak projenin faydalarını görmekteyiz. Okula karşı ilgisiz olan öğrenci ve velilerin eğitime ve okula karşı olan olumsuz tutumlarında değişimler meydana gelmiştir. Hem veliler hem de öğrenciler okulu benimsemişlerdir. Bu sayede öğrencilerin devamsızlıklarında azalmalar görülmüştür. Ayrıca okula hiç gelmeyen velilerinde artık okula gelmeye başladıklarını görmekteyiz. Öğrencilerin öğretmenlere karşı olan tutum ve davranışlarında belirgin olumlu değişimler olmuştur. Bu projenin yararlı olduğunu düşünüyoruz ve devam etmesi, öğrencilerimiz açısından olumlu sonuçlar doğuracaktır” dediler. (Mehmet Çetin - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir