• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Bin Ladin`in Şahadetindeki Şüpheler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Usame bin Ladin’in şehid edildiği operasyonla ilgili bugün bile pek çok tartışma mevcut... El kaide liderinin cesedinin denize atıldığının açıklanması ve Amerikan başkanı Barack Obama`nın “operasyondan sonra çekilen fotoğrafların yayınlanmamasına karar verdiğini söylemesi” Ladin’in ölümüyle ilgili şüpheleri de beraberinde getiriyor. Ladin`in ölümünden sonra Pakistan medyasında bazı fotoğraflar yer almış ancak “bu fotoğrafların” gerçek olmadığı çok geçmeden anlaşılmıştı.

Komuta merkezi olduğu iddia edilen evde bulunan videolardan birinde, bin Ladin’in kendisini televizyonda izlediği görülüyordu. Ancak videoların gerçek olup olmadığı halen bilinmiyor. Bin Ladin’in “solak” olduğunu belirten diplomasi uzmanları, görüntülerdeki kişinin televizyon kumandasını “sağ” eliyle kullandığına dikkat çekiyorlar.

Öte yandan, Usame bin Ladin`in seyrettiği her kanalda “kendini görüyor olması” da videoların gerçekliğiyle ilgili kuşkuları artırıyor. Bin Ladin’in sağ olarak ele geçirilememesi de bir başka tartışma konusu… Beyaz Saray önce bin Ladin’in direndiğini ardından da silahsız olduğunu açıklamıştı. Bu çelişkili açıklamalar eleştirileri de beraberinde getirdi.

Bin Ladin’in sağ olarak yakalanıp mahkeme önüne çıkarılması gerektiğini düşünen dünya kamuoyu, haklı olarak operasyonun bütün detaylarının açıklanması istiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir