• DOLAR 32.575
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2420.05
  • ...
"Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Valisi Yılmaz Arslan, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde engellilerin nüfusun belli bir kesimini oluşturduğunu belirten Arslan, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir” dedi.

 

Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu hatırlatan Arslan, “Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan,  kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlerinde her zaman yanlarında olmalıyız. Bu sorunlar sadece engelli vatandaşlarımızın değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur” ifadelerini kullandı.

 

Engellilere sadece bu hafta değil, tüm yaşamları boyunca sahip çıkılması gerektiğini belirten Vali Arslan, “Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız” dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir