• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Vahdet için buraya geldik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR –  Mısır’da  totoliter rejimin varlığına son veren devrimin mimarlarından İhvan-i Müslimin ve Cemaat-i İslamiyye cemaatlerinin siyasi kolları konumundaki Hürriyet ve Adalet Partisi ile İnşa ve Kalkınma Partisi yetkilerinin Diyarbakır temasları devam ediyor.
 
Hürriyet ve Adalet Partisi Siyasi Birim Sorumlusu Cemal Hasan, Yüksek Şura Üyesi Siyasi İşler Sorumlusu Ahmed Nasr El-İskenderani  ile  İnşa ve Kalkınma Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu İslam Ahmed El-Ğamiri Diyarbakır İlmi Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni (İLİM DER) ziyaret ettiler.
 
Ziyaret sırasından dernek gönüllüleri ile bir araya gelen Mısırlı siyasiler, İslam ümmetin vahdetinin sağlanması için büyük çaba içersinde olduklarını söylediler.
 
Hüsnü Mübarek dönemindeki insanlık dışı işkencelere ve Müslümanlara yönelik baskılara değinen Mısırlı siyasiler, Mübarek döneminde kadınlara işkence yapıldığını, kadınların gecelikleri ile gözaltına alındığını söylediler.
 
Sizinle el ele tutuşmak için geldik.
Dernek gönüllülerine seminer veren ve gönüllülerin sorularını yanıtlayan İnşa ve Kalkınma Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu İslam Ahmed El-Ğamiri, Ümmetin vahdetine vurgu yaptı. El-Ğamiri, “Biz buraya sizinle el ele tutuşmaya geldik.Elimizi elinizin üstüne koyuyoruz. Biz vahdeti sağlamak için buradayız.” dedi.
 
“Verdiğiniz şehitlerden ve gördüğünüz işkencelerden haberdarız…”
Ğamiri, “Çektiğiniz çilelerden, ödediğiniz bedellerden haberdarız. Allah yolunda verdiğiniz şehidlerden  zindanlarda çektiğiniz işkencelerden de haberdarız. Yılmadan, sabrederek, sımsıkı davaya sarılarak çektiğiniz çilelerin ecrini ahiret gününde din gününün sahibi olan Allah, kat kat verecektir” dedi.
 
“Gelin bir olalım selamet birliktedir…”
Ey Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları diyerek seslenen El Ğamiri, “Allah’ın izniyle sizler ve bizler el ele tutuşarak Kudüs’ü Yahudilerin kirli ellerinden kurtaracağımıza inanıyoruz. Gelin bir olalım birlik olalım. Selamet birliktedir” diyerek, “Allah’tan duamız bütün Müslümanları vahdetle birleştirmesidir” dedi.
İnşa ve Kalkınma Partisi Yüksek Şura Üyesi Siyasi İşler Sorumlusu Ahmed Nasr El-İskenderani,  “Müslüman öncelikle kendinden uygulamaya başlayarak diğer insanları kötülüklerden uyarmalıdır.” dedi.
 
Cennetin yolu cefalarla kaplıdır
Cennetin yolunun cefalarla kaplı olduğuna vurgu yapan El-İskenderani,“Yolumuz Allah’a giden yoldur. Cennete giden yoldur. Malumunuz olmak üzere cennetin yolu cefalarla kaplıdır. Başı dik olarak Allah’a gitmek isteyen kişi, her türlü cefaya katlanmak lazım, fedakârlık yapıp sabretmek lazım. Hedefimiz Allah’ın rızasıdır. İslam dinini hâkim kılmaktır. Allah ayette, ‘Allah’ın dinini hâkim kılın’ dediği gibi. Bu da yine Allah’ın ‘ayrılmayın’ dediği gibi ferdi olamayan ancak cemaatle olabilecek bir şeydir.” dedi.
 
Mübarek, El Benna’nın şehit düştüğü gün devrildi
Hürriyet ve Adalet Partisi Siyasi Birim Sorumlusu Cemal Hasan da , “Hasan El-Benna Mısır’ın kalkınması için çok şey yaptı. Fabrikalar açtırdı, gazeteler, dergiler açtırdı.” dedi. Hasan, “Bu da tevafuktur ki Şehid Hasan El-Benna’nın şehid olduğu gün Hüsnü Mübarek tahttan düşmüştür.”
(Hüseyin Yalçın-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir