• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Kayseri’den İdlib’e yardım eli uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Suriyelilere ulaştırılmak amacıyla düzenlenen “Yolun İyilik Olsun” yardım kampanyası kapsamında “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 3 tır yardım malzemesi, dualarla uğurlandı.

Cuma namazı sonrası yola çıkan yardımlar hakkında bilgi veren İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, “Mart 2016'dan bu yana Kayseri'den Suriye'ye 710 tır yardım malzemesi gönderdik. Bugün göndereceğimiz 2 tır un ve 1 tır kömür, soba, kıyafet, ayakkabı; gıda, su, battaniye, yorgan ve bebek malzemelerinden oluşan 3 tırlık yardım malzemelerimiz ile toplam 749.250,00 TL değerindeki yardımı gönderiyoruz. Bugüne kadar gönderdiğimiz yardımlar 30 milyon liraya yaklaştı. Bu gönderdiğimiz yardımlardan 2 tır un Kilis, Öncüpınar sınır kapısında bulunan koordinasyon merkezimize ulaşacak. Suriye’nin Azez kenti başta olmak üzere çevre bölgelerdeki muhtaçların sofralarına ekmek olacak inşaallah. Diğer 1 tır kömür, soba, kıyafet, ayakkabı, gıda, su, battaniye, yorgan, bebek malzemelerinden oluşan malzemelerimiz ise Hatay, Cilvegözü sınır kapısında bulunan koordinasyon merkezimize ulaşacak, Suriye’nin İdlib kenti başta olmak üzere çevre bölgelerdeki muhtaçların ihtiyaçlarını gidermek için kullanılacaktır. Bütün Kayserili kardeşlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah Teala onlara bol bol versin. Çünkü onlar vermeyi seviyorlar. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı tarafından yapılan duanın ardından yardım tırları Suriye’ye doğru uğurlandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir