• DOLAR 32.579
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2486.942
  • ...
İslam kimliğiyle düzenlenen dünyanın ilk fotoğraf sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet-Sen Genel Merkezinin bu sene 2’ncisini düzenlediği Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması, 13 ülkeden 634 fotoğraf sanatçısının 2 bin 245 fotoğrafla katıldığı ve 54 fotoğrafın derece aldığı Fotoğraf Sergisi Malatya’da açıldı.

Diyanet-Sen Malatya Şubesi ev sahipliğinde, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) talebiyle Malatya’daki bir alışveriş merkezinde açılan ve pazar gününe kadar halka açık olacak sergiye, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılışın ardından İLKHA’ya konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, dünyada ilk defa Müslüman ve İslam kimliği ile yapılan bir fotoğraf yarışması olduğu için önem kazandığını belirtti.

Fotoğrafların; Müslümanların yaşantılarını, birbirleri olan münasebetlerini, Müslümanın çevre, toplum ve doğa ve diğer insanlarla olan münasebetleri açısından önemli olduğuna vurgu yapan Yıldız, fotoğrafların derin anlamlar içeren insanlarda çok güzel hikâyeler çağrıştıracağını ve bilinçaltlarında güzel duygular oluşacağına inandıklarını kaydederek tüm Malatyalıları sergiye davet etti.

“Dünyada ilk defa Müslüman, İslam kimliği ile yapılan bir fotoğraf yarışması olduğu için önem kazanıyor”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız

Yıldız, “Diyanet-Sen Genel Merkezi olarak dünyada İslam kimliğiyle, Müslüman adıyla ilk defa yayınlamış olan Diyanet-Sen’imizin de 2’nci defa düzenlemiş olduğu Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışmasının neticesinde dereceye giren 54 tane fotoğrafımızı Malatya’daki sanatseverlere sunmak üzere geldik. Malatya’mızı bu fotoğraflarla buluşturan Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanımız Mehmet Engin beye ve Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) yöneticilerine teşekkür ediyorum. Çünkü onların gayreti ve talepleri doğrultusunda Malatya’mızda bugün bu açılışı yaptık. Bu fotoğraflar dünyada ilk defa Müslüman, İslam kimliği ile yapılan bir fotoğraf yarışması olduğu için önem kazanıyor.” diye konuştu.

“Derin anlamlar içeren insanlarda çok güzel hikâyeler çağrıştıran güzel fotoğraflardır”

Yarışmaya 2021 yılında 13 ülkeden 634 fotoğrafçı 2 bin 245 fotoğraflarıyla katılım sağladığını belirten Yıldız, şöyle devam etti:

“Fotoğraf sanatçıları ve Jüri üyeleri bunlardan 54 fotoğrafı değerlendirmeye aldılar ve şu anda sergide 54 adet fotoğraf sergilenmiş bulunmakta. Bu fotoğraflar, Müslümanların yaşantılarını, Müslümanların birbirleri olan münasebetlerini, Müslümanın çevre, toplum ve doğa ve diğer insanlarla olan münasebetlerinin bir anlamda kompozisyonu. Derin anlamlar içeren insanlarda çok güzel hikayeler çağrıştıran güzel fotoğraflardır. Buradan tüm Malatyalı kardeşlerimizi fotoğraf sergimizi ziyaret etmelerini istiyoruz. Bilinç altlarında güzel duygular oluşacağına inanıyoruz.”

“Görsel sanat hafızada daha çok kalıyor”

Fotoğraf sergisiyle Müslümanların klasik yaşantının dışında da sanatla uğraştığını amaçladıklarını kaydeden Yıldız, “Uluslararası boyutta, entelektüel boyutta İslam’ın taşınması noktasında ve fotoğrafçılığın anlatılması noktasında ve güzel görevler ifa etmesi noktasında güzel görevler ifa etmesi noktasında düşüncelerden kaynaklanmıştır. Bir de görsel sanat hafızada daha çok kalıyor. Bu anlamda bizde bu alana girelim dedik.” İfadelerini kullandı.

Diyanet-Sen olarak sadece özlük sendikacılığı yapmadıklarını belirten Yıldız, “Sığ, bağnaz, ideolojik sendikacılığı değil, misyon ve değerler sendikacılığını yaparak, İslam’ın, Müslümanların bu sanatsal boyutundaki gösterim anlamında organize etmiş olduğumuz güzel bir organizasyon. Tabi bu organizasyonuz, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu onayı ile yapıldı. Bu lisanslı ve resmi bir organizasyondur.” diye kaydetti.

Yapılan çalışmanın altında çok büyük emeklerin yattığına vurgu yapan Yıldız, “Dünyanın dört bir yanında bu yarışmaya müracaat eden fotoğraf sanatçılarımızı tebrik ediyorum, buradan teşekkürlerimi sunuyorum ve tüm Malatyalıların bu sergiyi gelip görmelerini istiyorum” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir