• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
Peygamber Sevdalılarından İslam’a hakaret eden HDP’li Oya Ersoy’a tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Peygamber, mü'minler için kendi nefislerinden daha önceliklidir…” (Ahzâb-6) “Beni ananızdan, babanızdan, çoluk çocuğunuzdan ve herkesten çok sevmedikçe gerçek mânâsıyla iman etmiş olmazsınız.” (Buhârî, İman 8)” ayet-i kerimeyle başlanılan yazılı açıklamada, İslam ve mukaddesat düşmanlarının her fırsatta kinlerini kustuğu belirtildi.

Son zamanlarda bu düşmanlığın fütursuzca Türkiye Müslümanlarının gayretine dokunacak şekilde paylaşıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İslam düşmanlığında sınır tanımayan alçak zihniyet içinde boğulduğu cehaletin ve karanlığın faturasını her seferinde İslam’a kesmekle güya kendilerine çağdaşlık payesi vermektedir. Son olarak mecliste İslam’a ve mukaddesata yapılan düşmanlık, bu güruhun ilk hakareti değildir. Küçük yaştaki evlilikleri bahane ederek Peygamber Efendimize hakaret, Silopi, Cizre gibi yerlerde çarşaflı bayanları zincirleyip güya tesettürlü bayanları köle görerek kinlerini kusma, birçok şehirde ‘Bizler emanet değiliz, Bizler kimsenin namusu değiliz’ slogan ve afişleriyle Hazreti Muhammed’in (aleyhissalatu vesselam) Veda Hutbesindeki ‘Kadınlar size Allah’ın emanetidir’ hadisini hedef almayla birlikte ahlaksız-sapkın fikir ve davranışların yaygınlaşması için yaptıkları çirkinliklerin haddi hesabı yoktur.”

“Bu açık bir şekilde İslam, Peygamber ve mukaddesat düşmanlığıdır”

Açıklamanın devamında, “Müslümanlar olarak kimsenin kutsalına ve değerlerine saldırmadığımız gibi hiç kimsenin de bizim kutsallarımıza saldırmaya hakkı yoktur” diyen Peygamber Sevdalıları Vakfı, “Dini değer ve kutsalları alay konusu edinmek, hakaret etmek sanatsal faaliyet de düşünce özgürlüğü de değildir. Bu açık bir şekilde İslam düşmanlığıdır, Peygamber ve mukaddesat düşmanlığıdır. Bunu yapan her kim olursa olsun, hangi adla yaparsa yapsın toplumsal huzuru ve dengeyi bozmak isteyen fitneciler, halkı açık bir şekilde kin ve nefrete sevk eden suçlulardır.” ifadelerine yer verdi.

“Halkımız İslam’la barışık, kendi kültürel değerlerini aziz İslam’la yoğurmuş bir halktır”

İslam’a ve değerlerine yönelik saldırıların asla görmezden gelinemeyeceği vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Müslüman halkımız değerleri olan İslam’la barışık, kendi kültürel değerlerini aziz İslam’la yoğurmuş bir halktır. Müslümanlar olarak İslami değerlere ve Peygambere yönelik hiçbir saldırıyı, hakareti affetmek, görmezden gelmek veya tolerans tanımak gibi bir lüksümüz yoktur. Siyasetçisi, sanatçısı, yazarı, ünvanlı-ünvansız her kim olursa olsun Allah’ın (celle celaluhu) nurunu söndürmeye yeltenen melunlar tarih sayfalarına alçak ve zelil olarak yazılacak, hiçbir zaman muvaffak olamayacak ve ahirette de büyük bir hüsrana uğrayacaklardır.”

“Yasal düzenleme yapılmalı”

Açıklamada son olarak, “Bu vesile ile başta mecliste İslam’a yapılan saldırı olmak üzere, son zamanlarda yaygınlaştırılmaya ve normalleştirilmeye çalışılan İslam’a ve mukaddesatımıza yönelik düşmanlık yapan hadsizleri lanetliyoruz. Halkımızı bunlara prim vermemeye ve tanımaya davet ediyor, gerekli yasal düzenlemeleri yaparak mukaddesata yönelik saldırıların en ağır şekilde cezalandırılması hususunda yetkilileri göreve çağırıyoruz.” denildi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir