• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle 311 köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis yeniden kara teslim oldu. Akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yollarda mahsur kaldı.

 

Kent genelinde karla mücadele çalışması başlatıldı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 311 köye ulaşımın sağlanamadığını, kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktardı.

Belediyeye ait iş makineleri ise kentte kapanan ana ve ara arterlerde çalışma yürütürken, karayolları ekipleri ise kara yolunda karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji il müdürlüğünden yapılan açıklamada ise son 24 saatte yere düşen kar miktarının 25 santimetre olduğunu, yerde bulunan kar kalınlığının 163 santime ulaştığını, bu mevsimde toplam yağan kar miktarının 4 metre 76 santimetre olduğunu hatırlatarak, kar yağışıyla birlikte buzlanma, baca zehirlenmesi, çığ tehlikesi ve meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, vatandaşların tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir