• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
Elazığ Gümrük Müdürlüğü  açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ-Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığının Gümrük Müdürlüğü’nün kurulması için gerekli olan yer ve mefruşatını üstlenmesi sonucunda Elazığ OSB'de kuruluşu gerçekleştirilen Elazığ Gümrük Müdürlüğü bugün yapılan bir törenle açıldı ve ilk gümrükleme işlemi yapıldı.

Programa Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, Sermin Balık ve Zülfü Demirbağ, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Elazığ Gümrük Müdürlüğünün OSB’de faaliyet gösteren firmalar için büyük bir kolaylık sağlayacağını ifade ederek, yakında açılacak lojistik merkezi ile birlikte ihracatçıların navlun giderlerinden büyük oranda kurtulacaklarını, bu durumunda Elazığ’ın ihracat rakamlarına olumlu yansıyacağını söyledi. Elazığ OSB hakkında da bilgiler veren Öztürk, OSB’de halen 107 firmanın aktif olduğunu, 4. OSB’nin çalışmalarının devam ettiğini belirterek OSB olarak 2023 ihracat hedeflerinin 1 Milyar Dolar olduğunu da sözlerine ekledi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise konuşmasında Elazığ OSB’nin hızla geliştiğini görmekten mutlu olduğunu ifade ederek, ihracat rakamlarının her geçen gün artığını, Türkiye’nin 2023 hedefinin ise 500 Milyar Dolar olduğuna dikkat çekti. Bakanlık olarak ihracatçının işlemlerini çok daha kolay hale getirmek için sürekli yenilikler yaptıklarını, bütün gümrük kapılarının yenilendiğini ifade eden Metin, Elazığ’ın önemli kültürel ve tarihi zenginlikleri olan bir il olduğunu, ihracat oranlarının da her geçen gün arttığını kaydetti. 

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra ise ilk gümrükleme işlemi Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin tarafından gerçekleştirildi. (Yasin Kavaklı – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir