• DOLAR 32.53
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2421.767
  • ...
Akaryakıt zamlarına tepki gösteren sürücüler: Artık yakıt alamaz hale geldik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da akaryakıta yapılan fahiş zamlara tepki gösteren sürücüler, araçlarına binemez hale geldiklerini, ciddi mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor.

Akaryakıta art arda zam yapılmasına anlam veremediklerini vurgulayan sürücüler, zamların bir an önce geri çekilmesini istiyor.

Sami Biçen

“Artık trafiğe çıkamıyoruz”

Trafiğe çıkamaz hale geldiklerini ifade eden sürücü Sami Biçen, “Dünyanın hiçbir yerinde her şeye bu kadar zam hiçbir zaman olmamıştır. Hiçbir dönemde halkın alım gücü bu kadar düşmemişti. Yapılan zamlardan dolayı milletin dayanacak gücü kalmadı. En son ne zaman zam yapıldığını hatırlamıyoruz. Çünkü sabah birde bakıyoruz birçok şeye zam yapılmış. Araç sahipleri artık trafiğe çıkamıyor. Birçok kişi arabasını evde bırakıp öyle çıkıyor. Akaryakıta yapılan zamlar sürücülerin belini bükmüş durumda.” dedi.

Mehmet Şerif Alay

“Akaryakıta zamlarına çözüm bulmalarını istiyoruz”

Artık yakıt alamaz duruma geldiklerini belirten sürücü Mehmet Şerif Alay, “Nitekim iki aydır aracımı evden çıkaramıyorum. İki ay önce mazotun litresi 8 lira civarlarındaydı ama son iki ayda mazotun litresine 6 liradan fazla zam yapıldı. Şu anda ise yakıtın litresini 14 lira 50 kuruşa aldım. Yetkililerden akaryakıta yapılan zamlara çözüm bulmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bilal Yaman

“Akaryakıt fiyatları düşürülmelidir”

Akaryakıta yapılan zamlara tepki gösteren bir diğer sürücü Bilal Yaman ise şunları söyledi:

“Akaryakıt fiyatları bayağı pahalandığı için araçlarımızı çalıştıramaz hale geldik. Çoğu zaman aracımı evin önünde bırakıyorum. Eskiden 50 liraya aldığım akaryakıtla Kozluk’a gidip geliyordum ama şu anda ise 50 liraya Kuyubaşı TOKİ’ye 3 üç defa gidip gelsem bitiyor. Artan akaryakıt fiyatlarından dolayı sadece ben değil diğer sürücülerde perişan olmuş halde. Bir an önce akaryakıt fiyatlarının 3 ay önceki fiyatlara düşürülmesini istiyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir