• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
 MHP İmzasını Geri Çekti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milletvekili haklarını genişleten yasa teklifinden MHP grup olarak imzasını çekti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural , TBMM Üyeliği Kanun Teklifi`nden imzalarını çektiklerini açıkladı.

4 partinin uzlaşmasıyla Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu`nda kabul edilen söz konusu yasa teklifi kamuoyunda çok tartışılmıştı. Teklifin yasalaşması halinde, milletvekillerinin protokoldeki yerleri öne çekilecek. Ayrıca emekli vekiller için de protokolde yer ayrılacak. Milletvekillerinin eşleri, anne ve babaları, bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının tedavileri Meclis tarafından karşılanacak.

Yeni yasanın milletvekillerine getireceği bir başka ayrıcalık da, ömür boyu diplomatik pasaport hakkı. Ayrıca milletvekillerine kimlik kartı yerine rozet verilecek. Teklife göre, milletvekilleri kamuya ait sosyal tesislerden, üst düzey yönetici düzeyinde yararlanacak.

Milletvekillerinin önceden plakasını bildirecekleri araçlarına trafikte ceza kesilmeyecek. Ayrıca, vekil araçları itfaiyelere ve ambulanslara tanınan geçiş üstünlüğünden yararlanacak.

Teklifte vekil maaşına zam yok ama önemli ödenekler getiriliyor. Bunların başında "temsil ödeneği" var. Milletvekillerinin katıldıkları programlarda yaptığı harcamalar, Meclis bütçesinden karşılanacak. Bunun yanı sıra, milletvekilleri, eski milletvekilleri ve dışarıdan atanan bakanlara silah taşıma ve bulundurma ruhsatı verilecek.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir