• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Başbakan Tarih Verdi: Salı Günü...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Türkiye`nin IMF`ye borcunun son taksidinin salı günü ödenerek borcun kapanacağını söyledi. IMF`nin kendilerine siyaset dersi vermeye çalıştığını anlatan Erdoğan, "Ben siyasetçiyim. Ben siyaseti siyasetçiden öğrenir veya dinlerim. Bir memurdan ben siyaset dersi almam." dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi`nde düzenlenen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası`nın 22. Yıllık Toplantısı`nın açılış oturumunda konuştu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye`nin IMF`ye borcuna değindi.

Erdoğan, "Biz 10 yıl önce IMF`ye 23,5 milyar dolar borçla ülkeyi devraldık. O günden bugüne biz IMF`yle stand-by anlaşması yapmadık. Niye yapmadık? Çünkü bizden başka şey istediler. Bize siyaset öğretmek istediler. Ben siyasetçiyim. Ben siyaseti siyasetçiden öğrenir veya dinlerim. Bir memurdan ben siyaset dersi almam. Ve kendilerine bunu anlattım. Eğer bize parasal destek verirseniz verin. Borcumuzu ödediğimiz zaman `sizler bize başka bir şey söylemeyin, borcumuzu ödemiyorsak gereğini yapın`. Dediler, `yok şu reformu yapacaksınız, bu reformu yapacaksınız`. `Kusura bakmayın, biz sizinle artık anlaşma imzalamıyoruz` dedik. Borçlarımızı ödedik, ödedik ve şimdi son taksidi salı günü ödüyoruz ve IMF`yle olan 23,5 milyar dolar borç kapanıyor, bitiyor. İşi buraya getirdik." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Şu anda bizim Merkez Bankamızın döviz rezervi 27,5 milyar dolardı; ama bugün 135 milyar doların üzerine çıktı. Aynı şekilde Borsa İstanbul 1`e 9 katladı. Böyle bir noktaya geldik. Bütün bunlar güçlenen bir ekonominin sinyalleridir. Dünyada ekonomik krizin olduğu dönemde yatırımlara ara vermedik."
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir