• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hukuk Skandalına Cihan’dan ‘Terör Örgütü’ Yorumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İşte Cihan Haber Ajansı’nın abonelerine servis ettiği o haber…

Hizbullah terör örgütü üyesi olmakla yargılanan 3 sanık 12 yıl 6`şar ay, 12 sanık 6 yıl 3`er ay hapis cezasına çarptırıldı. Örgüte yönelik ana davada Hizbullah`ın yöneticilerinden olduğu belirtilen Hacı İnan hakkında ise beraat kararı verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaya hiçbir sanık katılmadı. 19 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Sanıklar Hacı İnan, Mehmet Göktaş ve Cemal Çınar hakkında beraat kararı verildi. Mehmet Bahattin Temel, Fikret Gültekin ve Sait Şahin örgüt yöneticisi oldukları gerekçesiyle 12 yıl 6`şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Aralarında İnan`ın olu Seyfulislam İnan`ın da bulunduğu 12 sanığa ise örgüt üyeliğinden 6 yıl 3`er ay ceza verildi.

Sanık Mehmet Eşin`e 6 yıl 3 ay hapis cezasının yanı sıra ruhsatsız silah bulundurmaktan da 10 hapis cezasına çarptırıldı. Yakalanamayan sanık İlyas Kutulman`ın dosyası ise ayrıldı.

CMK 102. maddeden Hacı İnan ve İlyas Kutulman`ın da aralarında bulunduğu 8 sanık tahliye edilmişti. Bu sanıklar serbest kaldıktan kısa bir süre sonra haklarında başlatılan yeni soruşturma kapsamında İnan ve Kutulman ile birlikte 19 kişi hakkında dava açılmıştı. İnan ile birlikte 6 sanık tutuklanmış ancak ilk duruşmada tahliye edilmişti. 2011 yılında açılan bu davada bugün karar çıktı.

Hizbullah`a yönelik İstanbul`da açılan ana dava ise halen Yargıtay`da bulunuyor. Ana davada örgütün yöneticilerinden olduğu belirtilen Hacı İnan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. CİHAN

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir