• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden `Bar` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN – Mustazaflar Cemiyeti Genel Sekreterliği, BDP`li Batman Belediyesinin onayı ile açılması planlanan bar konusunda yazılı basın açıklaması yaptı.
 
Bir kaç gündür basına da yansıdığı şekliyle Batman`da açılması düşünülen Bar-Birahane hakkındaki haberleri yakından takip ettiklerine değinilen açıklamada, “Öncelikle Batman`ımıza böylesi bir ihanette bulunma teşebbüsünde bulunan şahıs ve kesimleri lanetliyoruz.  Bununla birlikte mahalle sakinleri kardeşlerimizin bu konudaki tepki ve direnişlerini de can-ı gönülden destekliyor ve tebrik ediyoruz” denildi.
 
Fesad yerlerinin açılması teşvik ediliyor
Özellikle son yıllarda kimi kurumların eliyle böylesi fesad yerlerin açılması için teşvik edildiğini ifade edilen açıklamada, “İnternet kafelerin yaygınlaştırılması ile başlayan bu fitne odaklı çalışmalar esrar, alkol, hırsızlık, fuhuş ve eğlence merkezleri ile daha bir pekiştirilmiştir. Ve gençlerimiz mukaddes değerlerine ve adetlerine tamamen yabancı, batı delisi bir nesil haline getirilmek istenmiştir. Var güçleriyle genç neslimize karşı adeta topyekün soğuk harp ilan etmişçesine bu saldırılarını halen devam ettirmektedirler” ifadelerine yer verildi.
 
Bölge üzerine yapılan ifsad çalışmalarına dikkat çekilen açıklamada, “Bahis ve kumar oyunları, bir kısım sodes projeleri kapsamındaki ifsad çalışmaları ve son zamanlarda göze çarpacak kadar artan sözde konserler aracılığıyla da bu savaşın zirvesine oynamaktadırlar adeta. Bir kaç hafta önce Diyarbakır`da rezilce bir girişim olan Dünya Güzellik Yarışması organizasyonunda olduğu gibi bu memleketin, bu Müslüman coğrafyanın tüm mukaddes değerlerini çiğnemek pahasına bile olsa buna cesaret edenler hem dünya da hem de ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaklardır” denildi.
 
Bunlar halkın dostu değil bizatihi düşmanıdır
Ziya Gökalp Mahallesinde açılması düşünülen “Bar-Birahane” şeklindeki kirli organizasyona adım atan şahısların halkın dostu değil bizatihi düşmanı olduklarına işaret edilen açıklamada, “Zira bu melunca girişim, mukaddesatımıza ve neslimize yapılan bir saldırıdır. Bugüne kadar bu milletin ıslahı için hiç bir adım atmayan, tam aksine bu ve buna benzer girişimlere destek ve onay veren Batman Belediyesi’de en az bunlar kadar yanlış bir işe kalkıştıklarının farkında olmalıdırlar. Halkımızın mukaddesatına darbe vuran bu girişimlere hiç kimsenin hangi sebeple olursa olsun onay ve yetki vermeye hakkı olamaz” ifadeleri kullanıldı. 
    
Memleketi idare etme konumunda olan başta Valilik ve Emniyet olmak üzere sorumluluk ve insiyatif sahibi herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağıran Mustazaflar Cemiyeti, “Memleketimizin kanıyla uyuşmayan böylesi girişimlere engel olmaya davet ediyor ve bunu halkımız adına talep ediyoruz” çağrısında bulundu.
 
Halkımızla beraber sorumluluk almaya hazırız
Açıklamanın sonuda Batman halkı ve özellikle mahalle sakinlerine seslenilerek, “Değerli Halkımızdan ve özellikle mahalle sakinlerinden de, nesillerini kirletmek isteyen böyle teşebbüslere karşı tepkilerini ortaya koyarak onlara prim vermemelerini bekliyoruz. Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi olarak halkımızın yanıbaşında ve omuz omuza olduğumuzun, üzerimize ne vazife düşerse ne pahasına olursa olsun sorumluluk almaya hazır olduğumuzun bilinmesini Müslüman halkımızın, duyarlı STK`larımızın ve basınımızın bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir