• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
İnzar Dergisi Şubat sayısı çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şubat 2022 sayısında "Şubat ayı Şehadet ayı" temasıyla okurlarıyla buluşan İnzar Dergisi, hem bu makamı yad etmekle o yüce makamlara çıkmış olan yiğit erlere olan özlemi hem de o yüce insanları yad etmekle onlara olan vefa ve bağlılığı tüm boyutlarıyla ele alıyor.

İslam’ın altın çağına ulaşacak kadar yaşamakla imtihan olunmuş sahabenin hemen hepsinin Bedir’de, Uhud’da şehid düşen kardeşlerine hasretle özendiklerine dair rivayetleri hemen hepimiz okumuşuzdur.

Yine yüce İslam davası söz konusu olduğunda Ehl-i Beytin nasıl bir bütün olarak feda yolculuğuna, Kerbela diyarına yol aldıklarını bilmeyen yok…

İslam davasının değerleri söz konusu olduğu zaman candan geçmenin bir fazilet olduğu değil de bir görev olduğuna dair örnekler o kadar çoktur ki koca tarihimizin hacmine bile fazla gelir.

Durum bu iken bu ümmetin yiğitlerine şehadeti sevdirme, şehadete teşvik etme manasına gelecek şekilde İnzar’ın dosya konusu olarak seçmek neye? Evet, gerçekten bu manaya gelse bile bu manada değildir. İnzar ailesi olarak bizler arada sırada şehadet konusuyla sayfalarımıza bir kudsiyet addediyoruz. Hem bu makamı yad etmekle o yüce makamlara çıkmış olan yiğit erlere özlemimizi dile getirmiş oluyoruz. O yüce insanları yad etmekle sayfalarımızı şereflendirirken vefaya olan bağlılığımızı ikrar etmiş oluyoruz.

Bu bağlamda;

Dr. Abdulkadir Turan hocamız şehidlerin ardından şehid olmaya özlem duyan müminlerin duygularına tercüman olma babında hem ashabdan hem de değerli iki büyük komutan Nureddin Zengi ile Selahaddin Eyyubi’nin hayatlarından örneklerle konuya ışık tutuyor.

Mehmet Şenlik hocamız şehadet makamında olanların hem dünyada hem de ahirette erdikleri büyük mükafatı yazının her tarafına bolca serptiği ayet ve hadislerin ışığında açıklıyor. Tefsir köşesinde ise Al-i İmran Suresi 169. Ayetinin yalnızca şehadet makamının yüceliğine işaret eden bir ayet olmadığını ama aynı şekilde geride kalanların omuzlarına yüklenmiş ağırlığı hafifletmek suretiyle onlara bir teselli olduğuna işaret eden bir yazı ile konuya katkı sağlanmış.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir